Πολλές γυναίκες υποστηρίζουν ότι η ανδρική εκσπερμάτιση, συμπεριλαμβανομένων του όγκου του σπέρματος και της έντασης της κορύφωσης, είναι πολύ σημαντική, αν και οι πιο συγκεκριμένες απόψεις τους τείνουν να έχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις. Πρόκειται για τα ευρήματα μιας νέας μελέτης που δημοσιεύτηκε στο «Journal of Sexual Medicine».

Η προηγούμενη έρευνα έχει δείξει ότι η πρόωρη εκσπερμάτιση μπορεί να επηρεάσει τόσο τους άνδρες όσο και τις συντρόφους τους. Λίγα όμως είναι γνωστά αναφορικά με το πώς άλλα χαρακτηριστικά της εκσπερμάτισης, όπως είναι η ποσότητα του σπέρματος και η ένταση της κορύφωσης, μπορούν να επηρεάσουν τη γυναικεία σεξουαλική εμπειρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη μελέτη συμμετείχαν 250 σεξουαλικά ενεργές ετεροφυλόφιλες γυναίκες, κάτοικοι Ελβετίας. Οι ηλικίες τους κυμαίνονταν από 20-60 με μέση ηλικία τα 27 έτη. Συμπλήρωσαν όλες ένα δικτυακό ερωτηματολόγιο, το οποίο απαιτούσε 30 λεπτά για να ολοκληρωθεί και περιλάμβανε ερωτήσεις σχετικά με το σεξουαλικό τους ιστορικό και το πώς αισθάνονταν αναφορικά με την εκσπερμάτιση του συντρόφου. Συμπλήρωσαν επίσης ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τη σεξουαλική τους λειτουργία τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες κι ακόμα ένα για τη σεξουαλική τους ζωή από την πρώτη φορά που είχαν σεξουαλική επαφή και μετά.

Προέκυψε, λοιπόν, ότι το 65% των γυναικών είχε σταθερές σχέσεις και το 60% είχε 1-4 σεξουαλικές σχέσεις. Σχεδόν το 90% των γυναικών δήλωσε ότι το σεξ ήταν σημαντικό για αυτές και το 70% ανέφερε ότι θα ήταν ιδανικό για αυτές να κάνουν σεξ αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα. Η συνουσία ήταν η σεξουαλική δραστηριότητα που προτιμούσε η πλειονότητα των γυναικών. Σχεδόν το 1/4 είχε τακτικούς οργασμούς, ενώ άλλο 1/4 δεν είχε σχεδόν ποτέ.

Παράλληλα, περισσότερες από τις μισές γυναίκες δήλωσαν ότι ήταν σημαντικό για αυτές ο άνδρας να φτάνει σε εκσπερμάτιση. Περισσότερο σημαντικό ήταν μάλιστα για τις γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας σε σύγκριση με τις νεότερες. Επίσης, περισσότερες από τις μισές δεν νοιάζονταν για το εάν ο σύντροφος θα εκσπερματίσει πριν ή μετά τη δική τους κορύφωση. Το 18% δήλωσε ότι προτιμά να έρχεται πρώτα ο σύντροφος σε οργασμό, ενώ το 28% δεν το προτιμούσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κρίνεται σκόπιμο επίσης να αναφερθεί ότι οι περισσότερες γυναίκες δεν συμφώνησαν ότι η ποσότητα του σπέρματος συνδεόταν με τη δική τους ελκυστικότητα αλλά ένα 13% συμφώνησε. 

Το πιο σημαντικό εύρημα της μελέτης, όμως, είναι η θετική συσχέτιση που βρέθηκε ανάμεσα στη σημασία της εκσπερμάτισης και τη γυναικεία σεξουαλική λειτουργία. Όσο πιο σημαντική ήταν δηλαδή η ανδρική εκσπερμάτιση για μια γυναίκα, τόσο καλύτερη ήταν η σεξουαλική της λειτουργία.

Οι ερευνητές επισημαίνουν πόσο απαραίτητες είναι μελλοντικές μελέτες που θα εστιάσουν στο εάν και στο πώς οι ανδρικές σεξουαλικές δυσλειτουργίες μπορούν να επηρεάσουν τη σεξουαλική λειτουργία και ικανοποίηση των συντρόφων.

Πηγή: andrologia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης