Η πραγματική σημασία του μεγέθους του πέους

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2019, 08:45
Η πραγματική σημασία του μεγέθους του πέους

Πολύ συχνά το μέγεθος του ανδρικού πέους γίνεται αντικείμενο αστεϊσμών, ακόμα και χλευασμού. Η αμηχανία ή η ντροπή που μπορεί να επιφέρει ένα σχετικό σχόλιο καλύπτεται από γέλιο τόσο από την πλευρά των ανδρών όσο και από την πλευρά των γυναικών. Οι ειδικοί, ωστόσο, αναρωτιούνται γιατί η κοινή γνώμη δεν φαίνεται να παίρνει σοβαρά ένα ζήτημα που επηρεάζει σημαντικά τόσο τη σωματική και ψυχική υγεία του άνδρα όσο και τη σεξουαλικότητά του.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι το ζήτημα του μεγέθους είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους άνδρες, ακόμα κι αν δεν μιλούν για αυτό. Υπάρχουν άνδρες που δεν πηγαίνουν να κάνουν έναν ιατρικό έλεγχο, γιατί δεν θέλουν ο ιατρός να τους δει γυμνούς. Υπάρχουν άλλοι που δεν προσεγγίζουν κάποιο άλλο άτομο με σκοπό τη ρομαντική σχέση, διότι πιστεύουν ότι ουδείς θα ενδιαφερόταν για αυτούς εξαιτίας του μεγέθους του πέους τους. Υπάρχουν ακόμα κι αυτοί που έχουν κάνει απόπειρα αυτοκτονίας εξαιτίας της πεποίθησής τους ότι το μόριό τους είναι μικρό.

Από τη στιγμή που ένα αγόρι γεννιέται αναμετριέται με μεγέθη. Όχι μόνο με το μέγεθος του πέους του, αλλά και με το μέγεθος των μυών και αργότερα το μέγεθος του πορτοφολιού του. Η αυτοπεποίθηση, η αυτοεκτίμηση και η αντίληψη της προσωπικής αξίας του άνδρα συνδέονται πάντα με τον βαθμό στον οποίο ανταποκρίνεται επιτυχώς στις αέναες συγκρίσεις μεγέθους. Τα στερεότυπα περί μεγέθους, όμως, και η εμμονή σε αυτά μπορεί σύμφωνα με τα ερευνητικά ευρήματα να βλάψουν την ψυχική υγεία του άνδρα.

Για να μπορέσει ένας άνδρας, ωστόσο, να βρει τη βοήθεια που χρειάζεται, είναι σημαντικό να μιλήσει ανοιχτά και με συνέπεια για αυτά που τον απασχολούν, και να μην ενδίδει στην υποβάθμιση του πραγματικού προβλήματος. Είναι σημαντικό, δηλαδή, να μη γελά αυτός πρώτος από φόβο μη γελάσουν οι άλλοι, αλλά να αναγνωρίσει πόσο η ανησυχία του για το μέγεθος του πέους του επηρεάζει την καθημερινότητά του και να αναλάβει ουσιαστική δράση.

Οι άνδρες πάντα θα ανησυχούν για το μέγεθος του πέους τους. Είναι πολύ σημαντικό οι επαγγελματίες υγείας να λαμβάνουν σοβαρά υπ' όψιν την όποια διατύπωση ανησυχίας από την πλευρά των ανδρών και να φροντίζουν ο κάθε άνδρας να λαμβάνει τη σωστή καθοδήγηση και υποστήριξη.

Το άρθρο υπογράφει ο Κ. Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2019, 10:10