Πολύ συχνά το μέγεθος του ανδρικού πέους γίνεται αντικείμενο αστεϊσμών ακόμα και χλευασμού. Η αμηχανία ή η ντροπή που μπορεί να επιφέρει ένα σχετικό σχόλιο καλύπτεται από γέλιο τόσο από την πλευρά των ανδρών όσο και από την πλευρά των γυναικών. Οι ειδικοί ωστόσο αναρωτιούνται γιατί η κοινή γνώμη δε φαίνεται να παίρνει σοβαρά ένα ζήτημα που επηρεάζει σημαντικά τόσο τη σωματική και ψυχική υγεία του άνδρα όσο και τη σεξουαλικότητά του.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι το ζήτημα του μεγέθους είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους άνδρες ακόμα κι αν δε μιλούν γι’ αυτό. Υπάρχουν άνδρες που δεν πηγαίνουν να κάνουν έναν ιατρικό έλεγχο γιατί δε θέλουν ο ιατρός να τους δει γυμνούς. Υπάρχουν άλλοι που δεν προσεγγίζουν κάποιο άλλο άτομο με σκοπό τη ρομαντική σχέση γιατί πιστεύουν ότι κανείς δε θα ενδιαφερόταν γι’ αυτούς εξαιτίας του μεγέθους του πέους τους. Υπάρχουν ακόμα κι αυτοί που έχουν κάνει απόπειρα αυτοκτονίας εξαιτίας της πεποίθησης τους ότι το όργανό τους είναι μικρό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη στιγμή που ένα αγόρι γεννιέται αναμετριέται με μεγέθη. Όχι μόνο με το μέγεθος του πέους του, αλλά και με το μέγεθος των μυών και αργότερα το μέγεθος του πορτοφολιού του. Η αυτοπεποίθηση, η αυτοεκτίμηση και η αντίληψη της προσωπικής αξίας του άνδρα συνδέονται πάντα με τον βαθμό στον οποίο ανταποκρίνεται επιτυχώς στις αέναες συγκρίσεις μεγέθους. Τα στερεότυπα περί μεγέθους, όμως, και η εμμονή σε αυτά μπορεί σύμφωνα με τα ερευνητικά ευρήματα να βλάψουν την ψυχική υγεία του άνδρα.

Για να μπορέσει ένας άνδρας όμως να βρει τη βοήθεια που χρειάζεται είναι σημαντικό να μιλήσει ανοιχτά και με συνέπεια γι’ αυτά που τον απασχολούν και να μην ενδίδει στην υποβάθμιση του πραγματικού προβλήματος. Είναι σημαντικό δηλαδή να μη γελά αυτός πρώτος από φόβο μη γελάσουν οι άλλοι, αλλά να αναγνωρίσει ποσό η ανησυχία του για το μέγεθος του πέους του επηρεάζει την καθημερινότητα του και να αναλάβει ουσιαστική δράση.

Οι άνδρες πάντα θα ανησυχούν για το μέγεθος του πέους τους. Είναι πολύ σημαντικό ο επαγγελματίες υγείας να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την όποια διατύπωση ανησυχίας από την πλευρά των ανδρών και να φροντίζουν  ο κάθε  άνδρας να λαμβάνει τη σωστή καθοδήγηση και υποστήριξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το άρθρο υπογράφει ο Κ.Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης