Η πρόωρη εκσπερμάτιση σε συσχέτιση με νοσήματα και ηλικία

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015, 15:04
Η πρόωρη εκσπερμάτιση σε συσχέτιση με νοσήματα και ηλικία
Η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι συχνό και βασανιστικό πρόβλημα των ανδρών αλλά και των γυναικών, που έχουν την ατυχία να έχουν σχέση με τους άνδρες αυτούς.

Τα αίτιά της θεωρούνται ακόμα ψυχολογικά σε μια μεγάλη κλίμακα του κοινού αλλά και των επιστημόνων.
Η αλήθεια είναι πως σαφείς αιτίες της πρόωρης εκσπερμάτισης δεν υπάρχουν, γιατί πολλές φορές είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κάποιος το πρόβλημα στύσης από τον γρήγορο οργασμό.

Σε μια μεγάλη μελέτη με χιλιάδες συμμετέχοντες έγινε προσπάθεια να καταγραφεί το ιατρικό και σεξουαλικό ιστορικό των ανδρών σε σχέση με την πρόωρη.

Ένας στους τέσσερις άνδρες που συμμετείχαν στη μελέτη είχε πρόωρη εκσπερμάτιση με τις παραλλαγές της, που είναι τεσσάρων κατηγοριών.

α) πάντα πρόωρη για όλη τη ζωή του
Β) επίκτητη, δεν είχε την απέκτησε
γ) πρόωρη αλλά όχι πάντα
δ) πρόωρη που μπορεί να μοιάζει με κυρίως πρόβλημα εκσπερμάτισης και όχι οργασμού.

Οι άνδρες αυτοί φαίνεται πως είχαν στο ιστορικό τους στοιχεία οργανικά πολύ περισσότερο από ό,τι νομίζαμε, δηλαδή δεν ήταν νέοι, μέχρι σήμερα η πρόωρη ταυτιζόταν με το νεαρό της ηλικίας, την απειρία, το άγχος της πρώτης φοράς, με στοιχεία που ακουμπούσαν και στην πρώιμη παιδική σεξουαλική ζωή και τον τρόπο διαπαιδαγώγησης των παιδιών από τους ενοχικούς γονείς «σεξ, αμαρτία, ενοχή».

Η νέα αύτη όμως μελέτη δείχνει πως η πρόωρη αφορούσε κυρίως μεγαλύτερους σε ηλικία άνδρες, με οργανικά αίτια, κακή κυκλοφορία, κάπνισμα, μεταβολικό σύνδρομο, παχυσαρκία, διαβήτη.

Ίσως με αυτήν τη μελέτη να ξανά κοιτάξουμε πιο σοβαρά την πρόωρη σαν μια οργανική κυρίως πάθηση και να σπάσουμε τον μύθο, ότι οι νέοι και ρωμαλέοι άρρενες τελειώνουν πιο γρήγορα επειδή είναι ασυγκράτητοι λόγω των ορμονών, της νεότητας και του πάθους.

Πηγή: the journal sexual medicine

 Το άρθρο επιμελήθηκε ο Κ. Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015, 15:09