Η αντισύλληψη και η πληροφόρηση αναφορικά με τον  οικογενειακό προγραμματισμό συνιστούν υπηρεσίες υγείας ζωτικής σημασίας ανά πάσα στιγμή. Η σεξουαλική δραστηριότητα δε σταμάτησε με την πανδημία του   COVID-19 και κατά συνέπεια είναι απαραίτητο  να διασφαλιστεί ότι ο καθένας έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες για τη ενημέρωση και τη καθοδήγηση αναφορικά με την έναρξη ή τη συνέχιση της χρήσης αντισυλληπτικών μεθόδων. 

Η αντισύλληψη είναι μια μέθοδος πρόληψης που  βοηθά στην προστασία των κοριτσιών και των γυναικών από τις αρνητικές συνέπειες μιας μη προγραμματισμένης κύησης και μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να είναι σωτήρια ακόμα και για την ίδια τους τη ζωή. Η αντισύλληψη μειώνει την πιθανότητα μια γυναίκα να υποβληθεί σε μια παράνομη κι επικίνδυνη για τη ζωή της διαδικασία διακοπής κύησης .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το προφυλακτικό πιο συγκεκριμένα όταν χρησιμοποιείται σωστά και με συνέπεια όχι μόνο προστατεύει από το ενδεχόμενο μιας εγκυμοσύνης, αλλά προλαμβάνει επίσης και την προσβολή από κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα συμπεριλαμβανομένης και της λοίμωξης από HIV. 

Επιπρόσθετα η αντισύλληψη βοηθά στην αποσυμπίεση των συστημάτων υγείας που έχουν σε παγκόσμιο επίπεδο υπερφορτωθεί για να ανταπεξέλθουν στη μάχη κατά του COVID-19. 

Ιδιαίτερα λοιπόν την περίοδο αυτή θα πρέπει να γίνει προσεκτικός σχεδιασμός καινοτόμων στρατηγικών που θα διευκολύνουν  με τη χρήση των κινητών τηλεφώνων και της ψηφιακής τεχνολογίας την πρόσβαση όλων τόσο στην πληροφόρηση για την αντισύλληψη όσο και στις αντισυλληπτικές μεθόδους. Σημαντική είναι επίσης η  μεγαλύτερη διευκόλυνση των επαγγελματιών υγείας στην παροχή των υπηρεσιών μέσω έκδοσης συγκεκριμένων κατευθυντήριων και πρωτοκόλλων αλλά και η επέκταση της παροχής υπηρεσιών αντισύλληψης πέρα από νοσοκομεία και ιατρεία σε φαρμακεία, κέντρα υγείας, ακόμα και ηλεκτρονικές πλατφόρμες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε περιόδους που τα συστήματα υγείας δοκιμάζονται η πρόληψη είναι πιο σημαντική από ποτέ καθώς το κόστος της είναι πολύ μικρότερο από το κόστος των συνεπειών της απουσίας της.

Πηγή: andrologia.gr 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης