Στο πλαίσιο ενός πιο δίκαιου επιμερισμού της ευθύνης για την αντισυλληπτική προστασία σε ένα ζευγάρι, οι ερευνητές συνεχίζουν να διερευνούν τις ανδρικές αντισυλληπτικές μεθόδους που λειτουργούν παρόμοια με το αντισυλληπτικό χάπι που λαμβάνουν οι γυναίκες.

Στην περίπτωση των ανδρών όμως δεν υπάρχει ο μηνιαίος εμμηνορρυσιακός κύκλος και κατά συνέπεια οι υπό ανάπτυξη μέθοδοι αναζητούν διαφορετικές τεχνικές για τον έλεγχο της γονιμότητας, όπως είναι η καταστολή ορισμένων ορμονών ή η μείωση του αριθμού των σπερματοζωαρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια κλινική δοκιμή του 2019 αξιολόγησε ένα ανδρικό αντισυλληπτικό χάπι, το οποίο πέρασε  την πρώτη φάση δοκιμών ως προς την ασφάλεια και ανεκτικότητα. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα υποστηρίζεται  ότι το φάρμακο μείωσε τα επίπεδα ορισμένων ορμονών, συμπεριλαμβανομένης της τεστοστερόνης. Τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης συνδέονται με μειωμένη αναπαραγωγική ικανότητα. Ενώ ορισμένοι άνδρες αντιμετώπιζαν προβλήματα στύσης, το συνολικό ενδιαφέρον για το σεξ δεν μειώθηκε.

Μια άλλη μελέτη του 2019 διαπίστωσε ότι ένα ενέσιμο μείγμα ορμονών θα μπορούσε να μειώσει την κινητικότητα του σπέρματος και να φράξει τα αγγεία των φλεβών.

Αυτή τη στιγμή ωστόσο κανένα ανδρικό αντισυλληπτικό χάπι δεν είναι διαθέσιμο στην αγορά, αν και είναι πολύ πιθανό να κυκλοφορήσει μέσα στα επόμενα χρόνια. Μέχρι τότε οι άνδρες θα πρέπει να ενημερώνονται για τις διαθέσιμες μεθόδους αντισύλληψης και να συμμετέχουν ενεργά στην καταλληλότερη κάθε φορά επιλογή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

www.andrologia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης