Κώστας Κωνσταντινίδης, Χειρουργός Ουρολόγος-Ανδρολόγος

Κώστας Κωνσταντινίδης, Χειρουργός Ουρολόγος-Ανδρολόγος
Η κατηγορία «SEXUALITY» στη θεματογραφία της ηλεκτρονικής εφημερίδας «zougla.gr» οικοδομεί τον διάλογο μεταξύ των αναγνωστών και του γιατρού που έχει αναλάβει τη δημοσίευση της σχετικής αρθρογραφίας.

Στόχος αυτής της κατηγορίας θεμάτων δεν είναι μόνον η ενημέρωση του κοινού, αλλά και η διαδραστική σχέση που μπορεί να αναπτυχθεί. Η συγκεκριμένη θεματογραφία αγγίζει κάθε πολίτη, και ο γιατρός Κώστας Κωνσταντινίδης, με μακρά εμπειρία σε αυτά τα θέματα, απαντά σε κάθε ερώτημα ή προβληματισμό των αναγνωστών της ηλεκτρονικής εφημερίδας μέσω της φόρμας επικοινωνίας της κατηγορίας «SEXUALITY» ή στο e-mail: sexuality@zougla.gr .

Ο κ. Κώστας Κωνσταντινίδης Χειρουργός Ουρολόγος-Ανδρολόγος είναι ιδρυτής του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών που από το 1989 αποτελεί τη μεγαλύτερη και πλέον εξειδικευμένη μονάδα Ανδρολογίας στον Ελληνικό χώρο. Το Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών στα 20 χρόνια λειτουργίας του έχει συμβάλλει διαγνωστικά και θεραπευτικά σε περισσότερους από 15.000 ασθενείς με ανδρολογικά και ουρολογικά προβλήματα–σεξουαλικές διαταραχές. Πιο συγκεκριμένα με τη συμβολή εξειδικευμένων επιστημόνων-Ψυχολόγων, Ψυχιάτρων, Ουρολόγων, Γυναικολόγων-δίνει λύσεις σε

· Ουρολογικές Παθήσεις πχ νοσήματα προστάτη

· Σεξουαλικές Διαταραχές του άνδρα πχ Στυτική Δυσλειτουργία, Διαταραχές Εκσπερμάτισης, κ.λ.π.

· Σεξουαλικές Διαταραχές της γυναίκας πχ Πόνος κατά την επαφή κ.λ.π.

· Ανδρική Υπογονιμότητα

· Αντιγήρανση

· Επανορθωτική Χειρουργική και Χειρουργική Εξω-γεννητικών οργάνωνO κόσμος δεν είναι παρά ο αντικατοπτρισμός των όσων συμβαίνουν στον έρωτα (Μ. Προυστ)

Η σύνθετη αυτή έννοια της σεξουαλικότητας που σημαίνει ταυτόχρονα ταυτότητα, φύλο ( Άνδρας – γυναίκα ) μπορεί να σημαίνει σεξ, μπορεί να σημαίνει ζωική δύναμη, αλλά και πρόκληση ερωτική ( σεξουαλικός –η ) αλλά και όλες οι εκφάνσεις της υγιούς έκφρασής της αλλά και οι δυσκολίες της, θα αναλύονται σε αυτήν τη σελίδα επικοινωνίας.

Στη σύγχρονη κοινωνία, η λέξη σεξουαλικός (-κη) σημαίνει κυρίως πρόκληση ερωτική για σωματική κυρίως έκφραση. Όμως, η σεξουαλικότητα του ανθρώπου είναι μια σύνθετη βιολογική και ψυχολογική έκφραση που μπορεί κανείς να την παρομοιάσει με μια μητέρα ή μια αρχέγονη φύση που γεννά παιδιά όπως ο έρωτας, η φιλία, πατρότητα, μητρότητα, φόβο, απέχθεια, ηδονή, απόρριψη. κ.λ.π.

Από την σεξουαλικότητα των φύλων, δημιουργήθηκαν οι κοινωνίες και οι πληθυσμοί που στη συνέχεια προσπαθούν να την περιορίσουν σε κανόνες, προκειμένου να μπορέσουν να επιβιώσουν (οικογένεια, αιμομιξία, μονογαμία. κ.λ.π.)

Χωρίς σεξουαλικότητα ή σεξουαλική ζωή, απλώς δεν υπάρχει ζωή αλλά μόνο θάνατος. Στην ενότητα «Σεξουαλικότητα» θα αναλύουμε και θα συζητάμε τα όσα συμβαίνουν στον έρωτα, στο σεξ και τις παραμορφώσεις που υφίστανται είτε από βιολογικούς λόγους (αρρώστιες) είτε από κοινωνικούς λόγους (ταμπού, στερεότυπα, προκαταλήψεις). Ο στόχος μας είναι να αποκαταστήσουμε έναν διάλογο, όπου όλα τα θέματα της σεξουαλικότητας και των δυσλειτουργιών της, να σχολιάζονται και να εξηγούνται με μέτρο τη σημερινή επιστημονική γνώση που έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία 20 χρόνια.

Η ενότητα αυτή περιλαμβάνει:
• νέα από τον κόσμο και την Ελλάδα,
• ερωτηματολόγια αυτοδιάγνωσης,
• επιστημονικές και επιδημιολογικές μελέτες της χώρας μας
• καθημερινή επιλογή και σχολιασμός διεθνούς ειδησεογραφίας για τις νέες επιστημονικές προόδους σε ό, τι αφορά στη σεξουαλικότητα και το σεξ.
• απαντήσεις στις ερωτήσεις του κοινού από τον Dr. Κ.Κωνσταντινίδη Χειρουργό-Ουρολόγο, Ανδρολόγο

καθώς και τα ακόλουθα περιεχόμενα:

1. Η σεξουαλικότητα του παιδιού

-Τι πρέπει να ξέρουμε για τη σεξουαλικότητα του παιδιού

-Πότε ξεκινά η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση του παιδιού

-Σεξουαλική κακοποίηση και παιδική πορνογραφία

-Οι πιο συχνές απορίες των παιδιών για το σεξ

-Οι πιο σωστές απαντήσεις από τους γονείς

2. Σεξ και εφηβεία

- Η ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη του έφηβου

-Πότε ξεκινούν οι έφηβοι τη σεξουαλική τους ζωή

-Ομοφυλοφιλιά και ομοφοβία

-Το άγχος της πρώτης φοράς

-Προφύλαξη και αντισύλληψη

-Από τον έφηβο νέο στον νέο άνδρα

-Από την έφηβη νέα στη νέα γυναίκα

-Οι πιο συχνές απορίες των εφήβων για
το σεξ

-Οι πιο σωστές απαντήσεις από τους
ειδικούς


3.Σεξ και ενήλικη ζωή

-Το σεξ μέσα στη σχέση

-Συμβίωση και σεξ

-Το σεξ μέσα στο γάμο

-Σεξ και αναπαραγωγή

-Γονεϊκότητα και σεξουαλική ζωή

-Εργασιακή ζωή και σεξ


4. Η σεξουαλική ζωή μετά την ηλικία των 50

- Η γυναίκα μετά την ηλικία των 50

- Ο άνδρας μετά την ηλικία των 50

5. Σεξουαλική δυσλειτουργία

-Στρες, άγχος και σεξ

-Ποιες είναι οι συχνότερες σεξουαλικές δυσκολίες στον άνδρα και
πώς θεραπεύονται

- Ποιες είναι οι συχνότερες σεξουαλικές δυσκολίες στη
γυναίκα και πώς θεραπεύονται.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015, 20:13