Μύθοι και πραγματικότητες για τη Στυτική Δυσλειτουργία (η συνέχεια…)

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018, 09:48
Μύθοι και πραγματικότητες για τη Στυτική Δυσλειτουργία (η συνέχεια…)
ΣΔ και ηλικία

Μύθος: Η ΣΔ είναι αναπόφευκτο κομμάτι της ζωής ενός άνδρα που μεγαλώνει, με το οποίο πρέπει να μάθει να ζει.

Πραγματικότητα: Αν και η στυτική δυσλειτουργία είναι πιο συχνή μεταξύ των ηλικιωμένων ανδρών, δεν την καθιστά ως κάτι «φυσιολογικό», που πρέπει να μάθει ο άνδρας να ζει με αυτό. Δεν είναι ασυνήθιστο για τους ηλικιωμένους άνδρες να χρειάζονται περισσότερα ερεθίσματα για να βοηθήσουν τη στύση τους από όσα χρειάζονταν πιο νέοι. Αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος που θα πρέπει το άτομο να αποδεχτεί την έλλειψη σεξουαλικής λειτουργίας ως μία από τις αναπόφευκτες συνέπειες των γηρατειών. Πολλοί άνδρες είναι σε θέση να έχουν στύση και να απολαμβάνουν το σεξ και σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Μύθος: Η ΣΔ δεν εμφανίζεται στους νέους αλλά μόνο στους ηλικιωμένους.

Πραγματικότητα: Αν και είναι πιο συχνή στους άνδρες άνω των 75, μπορεί να εμφανιστεί σε όλες τις ηλικίες.

Θεραπεία της ΣΔ

Μύθος: Αν έχω ΣΔ, θα πρέπει να λαμβάνω χάπια για το υπόλοιπο της ζωής μου.

Πραγματικότητα: Υπάρχουν πολλές επιλογές για τη θεραπεία της ΣΔ. Τα εγκεκριμένα φάρμακα από τον FDA ειδικά για τη θεραπεία ΣΔ είναι αποτελεσματικά για πολλούς άνδρες. Σε αυτά περιλαμβάνονται φάρμακα που λαμβάνονται από το στόμα ή ενέσεις απευθείας στο πέος.

Επειδή η στυτική δυσλειτουργία μπορεί επίσης να είναι το αποτέλεσμα μιας υποκείμενης πάθησης, η αντιμετώπιση της πάθησης μπορεί να βοηθήσει τη στύση σας. Εάν λαμβάνετε φάρμακα που έχουν ως παρενέργεια τη ΣΔ, ρωτήστε τον γιατρό σας εάν μπορείτε να λάβετε μια άλλη φαρμακευτική αγωγή. Μην σταματήσετε να παίρνετε οποιοδήποτε φάρμακο πριν να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.
Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η θεραπεία της ΣΔ γίνεται πλέον με διάφορους τρόπους κι όχι μόνο με τη λήψη φαρμάκων.

Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής φαίνεται να βοηθούν τη στύση σας. Η διακοπή του καπνίσματος, η απώλεια βάρους, η μείωση κατανάλωσης αλκοόλ μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τη σεξουαλική σας ζωή και να μειώσουν τα προβλήματα στύσης.

Η ψυχοθεραπεία είναι επίσης αποτελεσματική για πολλούς άνδρες που αντιμετωπίζουν άγχος που σχετίζεται με τη στυτική δυσλειτουργία και τη σεξουαλική απόδοση.

Μύθος: Μπορώ να θεραπεύσω τη ΣΔ μόνος μου, χωρίς να συμβουλευτώ έναν ειδικό με τη χρήση συμπληρωμάτων και βοηθημάτων για τη στυτική δυσλειτουργία.

Πραγματικότητα: Τα συμπληρώματα διατροφής και τα σκευάσματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο μπορεί να εγκυμονούν πολλούς κινδύνους για τη στύση σας αλλά και για την υγεία σας εν γένει.

Το άρθρο επιμελήθηκε επιστημονική ομάδα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018, 11:02