Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αλλεργία σε κάποια συγκεκριμένα προϊόντα προσωπικής υγιεινής μπορεί να επηρεάσει την καθημερινότητα του ατόμου με διάφορους τρόπους. Αρκετά συχνά, μάλιστα, η αλλεργική αντίδραση εμφανίζεται στην ευαίσθητη γενετήσια περιοχή, επηρεάζοντας έτσι τη σεξουαλική ζωή ανδρών και γυναικών. Αν και δεν είναι εύκολο να γνωρίζει κάποιος πώς ένα προϊόν θα τον επηρεάσει, υπάρχουν ορισμένα προϊόντα που προκαλούν αρκετά συχνά αλλεργικές αντιδράσεις.

Συνήθως πρόκειται για σαπούνια κι αφρόλουτρα, προϊόντα που έχουν άρωμα, πούδρες, βαφές υφασμάτων (υπάρχουν στα εσώρουχα), απορρυπαντικά, σπερματοκτόνα προϊόντα, λιπαντικά προϊόντα, προϊόντα για πλύσεις, κολπικά σπρέι, κολπικά αποσμητικά και προφυλακτικά από λατέξ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αλλεργική αντίδραση μπορεί να προκαλέσει κνησμό, ευαισθησία ή πόνο στην προσβεβλημένη περιοχή. Μπορεί, επίσης, να εμφανιστούν εξανθήματα, εξογκώματα ή φουσκάλες, συμπτώματα δηλαδή που δυσχεραίνουν τη σεξουαλική επαφή.

Συχνά τα συμπτώματα υποχωρούν όταν διακόπτεται η χρήση του προϊόντος. Εάν τα συμπτώματα επιμένουν, τα άτομα που υποφέρουν από αλλεργίες θα πρέπει να επισκεφτούν ειδικό. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι απαραίτητη η χορήγηση αγωγής.

Σε κάθε περίπτωση όμως, τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, είναι απαραίτητος ο τακτικός και σχολαστικός καθαρισμός της γενετήσιας περιοχής. Οι άνδρες μπορούν να πλένουν το πέος τους με ένα ήπιο σαπούνι και νερό, ενώ αυτοί που δεν έχουν κάνει περιτομή θα πρέπει να φροντίζουν ιδιαίτερα την ακροποσθία. Οι γυναίκες μπορούν να καθαρίζουν την ευαίσθητη περιοχή με νερό μόνο ή με νερό κι ένα ειδικό, ήπιο σαπούνι. Οι πλύσεις, τα μαντηλάκια και τα άλλα καλλυντικά για την ευαίσθητη περιοχή των γυναικών δεν συνιστώνται, καθώς ενδέχεται να ερεθίσουν την περιοχή και να διαταράξουν τη φυσιολογική χλωρίδα του κόλπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: andrologia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης