Ένας 69χρονος Oλλανδός, ο οποίος αυτοαποκαλείται «γκουρού της θετικότητας», ξεκίνησε έναν δικαστικό αγώνα ώστε να τροποποιήσει με νόμιμο τρόπο την ηλικία του. Ο άνδρας αναφέρει ότι δεν νιώθει άνετα με την ηλικία του και ζητεί από το δικαστήριο να αναγνωρίσει αυτό που ο ίδιος αισθάνεται, ότι δηλαδή η ηλικία του είναι κατά 20 χρόνια μικρότερη από την αναγραφόμενη στην παρούσα ταυτότητά του.
Ένα από τα επιχειρήματα που προβάλλει ο Ολλανδός είναι ότι είναι θύμα διακρίσεων εξαιτίας της ηλικίας του σε μια εφαρμογή γνωριμιών που χρησιμοποιεί. Αφού μάλιστα ανέφερε στο δικαστήριο ότι δεν αισθάνεται άνετα με την ημερομηνία γέννησής του, συνέκρινε τη δική του επιθυμία για αλλαγή με εκείνη των ατόμων που χαρακτηρίζονται ως διεμφυλικά και θέλουν νομικά να αναγνωριστεί ότι ανήκουν στο αντίθετο φύλο από αυτό με το οποίο γεννήθηκαν.
Παράλληλα, επεσήμανε πως το γεγονός ότι έχει μια επίσημη ηλικία που δεν αντανακλά την ψυχοσυναισθηματική του κατάσταση ευθύνεται για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει τόσο στην εργασία του όσο και στις διαπροσωπικές του σχέσεις. Αυτό που ζητεί είναι η ημερομηνία γέννησής του να τροποποιηθεί από 11/3/1949 σε 11/3/1969.
Περιγράφοντας γλαφυρά την κατάστασή του ανέφερε ότι στα 69 έχει πολλούς περιορισμούς. Αν ήταν 49, θα μπορούσε, για παράδειγμα, να αγοράσει νέο σπίτι και να οδηγεί διαφορετικό αυτοκίνητο. Επίσης, ενώ τώρα στο Tinder δεν λαμβάνει καμία απάντηση, με ηλικία 49 και το πρόσωπο που διαθέτει θα ήταν σε πολύ ευνοϊκή θέση. Τόνισε, μάλιστα, ότι οι ιατροί τού είπαν ότι έχει το σώμα ενός 45χρονου.
Ο δικαστής αναγνώρισε ότι η ικανότητα που δίνεται στα άτομα να αλλάξουν το φύλο τους είναι μια εξέλιξη σε νομικό επίπεδο και συμφώνησε ότι κάτι τέτοιο ήταν αδιανόητο πριν από μερικά χρόνια. Ρώτησε όμως τον 69χρονο πως πιστεύει ότι θα ένιωθαν οι γονείς του εάν σβήνονταν από τα αρχεία 20 χρόνια από τη ζωή του παιδιού τους. Ο Ολλανδός, ο οποίος είναι εκπαιδευτής του νευρογλωσσικού προγραμματισμού και χαρισματικός ομιλητής, απάντησε ότι οι γονείς του έχουν πεθάνει. Συμπλήρωσε, επίσης, ότι είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί του δικαιώματός του για σύνταξη έτσι ώστε να μην υπάρχουν μη προβλέψιμες συνέπειες από την αλλαγή της ηλικίας του.
Στο τέλος της 45λεπτης δικαστικής συνεδρίας, ο 69χρονος άνδρας είπε ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα ζήτημα ελεύθερης βούλησης. Από την έδρα τέθηκε επίσης το ζήτημα του κατά πόσο η νόμιμη αλλαγή της ημερομηνίας γέννησης θα έπρεπε να απαιτεί εξειδικευμένους ελέγχους στο μέλλον, ώστε η Πολιτεία να κρίνει σωστά τη συναισθηματική ηλικία του ατόμου. Ο δικηγόρος του Ολλανδού έκανε λόγο για κοινή λογική, αλλά το ζήτημα παραμένει ανοιχτό.

www.andrologia.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης