Μπορεί τα μέτρα  κατά του COVID-19 να έχουν χαλαρώσει, ωστόσο νέα κρούσματα εντοπίζονται καθημερινά και οι ειδικοί ανησυχούν για νέα έξαρση μετά το τέλος του καλοκαιριού. Από τη μια πλευρά λοιπόν η καλοκαιρινή διάθεση και η χαλάρωση των περιορισμών αυξάνουν την πιθανότητα σεξουαλικής δραστηριότητας από την άλλη ο κίνδυνος είναι ακόμα εκεί. 

Αναφορικά με τους τρεις πιο ασφαλείς τρόπους σεξουαλικής δραστηριότητας οι ειδικοί βασιζόμενοι στα επιστημονικά δεδομένα σχετικά με τον ιό είναι σαφείς. Ο πρώτος και πιο ασφαλής τρόπος να έχει κανείς σεξουαλική δραστηριότητα είναι μέσω του αυνανισμού αφού μάλιστα έχει προηγηθεί σχολαστικό πλύσιμο των χεριών. Ο αυνανισμός μπορεί να προσφέρει σεξουαλική εκτόνωση κι ευχαρίστηση, να ενισχύσει τις σεξουαλικές φαντασιώσεις και να κρατήσει τη λίμπιντο σε καλά επίπεδα. Παράλληλα βελτιώνει τη διάθεση του ατόμου και μειώνει το άγχος και την ένταση. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δεύτερος τρόπος αξιοποιεί τη σύγχρονη τεχνολογία και την κουλτούρα των social media. Πρόκειται για σεξουαλική δραστηριότητα με σύντροφο εξ αποστάσεως και περιλαμβάνει σεξουαλικές συμπεριφορές όπως sexting και βιντεοκλήσεις. Με τον τρόπο αυτό σε συνδυασμό με  πρακτικές αυτοϊκανοποίησης  το άτομο έχει όλα τα πλεονεκτήματα του αυνανισμού αλλά παράλληλα δεν απομονώνεται  διατηρεί τον κοινωνικό δεσμό και τη σχέση με σύντροφο. 

Η τρίτη πιο ασφαλής επιλογή είναι η σεξουαλική επαφή με σύντροφο που διαμένει στο ίδιο σπίτι. Βασική προϋπόθεση εδώ είναι και οι δυο σύντροφοι να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα  μείωσης της έκθεσης  στον COVID-19, όπως είναι η τήρηση των αποστάσεων, το συχνό και σχολαστικό πλύσιμο των χεριών καθώς και η χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους.  

Εάν κάποιος δεν μπορεί να περιορίσει τη σεξουαλική του δραστηριότητα στις παραπάνω επιλογές,  οι ειδικοί συνιστούν την πολύ προσεκτική επιλογή των σεξουαλικών συντρόφων, την επαγρύπνηση για τον εντοπισμό ακόμα και πολύ ήπιων συμπτωμάτων και τον πειρασμό στο ελάχιστο δυνατό των νέων συντρόφων,  προκρίνοντας σαφώς για την περίοδο αυτή τις αμοιβαίως μονογαμικές σεξουαλικές σχέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: andrologia.gr 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης