Ο αυνανισμός πριν από το σεξ μπορεί να έχει κάποια πρόσθετα οφέλη τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, αν και κάθε άτομο μπορεί να τα βιώσει με διαφορετικό τρόπο.

Κατ’ αρχάς, η ευχαρίστηση που προσφέρει ο αυνανισμός πριν από μια σεξουαλική επαφή μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους, καθώς ο εγκέφαλος απελευθερώνει ενδορφίνες που δημιουργούν ευφορία μετά τον οργασμό. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για άτομα που είτε είναι από τη φύση τους νευρικά είτε διανύουν μια φάση έντασης με τον/τη σύντροφό τους ή βιώνουν άγχος που σχετίζεται με το σεξ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αυνανισμός πριν από το σεξ μπορεί επίσης να βοηθήσει στην εξάλειψη κάθε έντασης που σχετίζεται με τις προσδοκίες της απόδοσης, καθώς ένα άτομο δεν αισθάνεται πλέον ότι πρέπει να έχει οργασμό για να διασκεδάσει σεξουαλικά. Αυτό ενδέχεται να είναι επωφελές και για τους δύο συντρόφους, καθώς το σεξ μπορεί να αφορά περισσότερο στην ίδια την πράξη και όχι απλώς τον οργασμό.

Συγκεκριμένα, στις γυναίκες μέσω του αυνανισμού μπορεί να επιτυγχάνεται καλύτερη λίπανση του κόλπου, καθιστώντας το σεξ μια πιο άνετη και ευχάριστη εμπειρία.

Παράλληλα, σε άνδρες με πρόωρη εκσπερμάτωση, ο αυνανισμός πριν από το σεξ μπορεί να τους βοηθήσει να διαρκέσουν περισσότερο, καθώς μπορεί να τους πάρει περισσότερο χρόνο για να φτάσουν στον δεύτερο οργασμό τους. Αυτό όμως δεν αποτελεί εγγύηση. Όσοι αυνανίζονται, ωστόσο, πριν από το σεξ είναι πιο πιθανό να αισθάνονται μεγαλύτερη χαλάρωση και λιγότερη ένταση για την πράξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αυνανισμός πριν από τη σεξουαλική επαφή μπορεί, επίσης, να βοηθήσει κάποιους να φτάσουν σε οργασμό. Οι άνθρωποι που δυσκολεύονται στην κορύφωση της σεξουαλικής διέγερσης μπορεί να διαπιστώσουν ότι ο αυνανισμός διευκολύνει τον οργασμό. Ο αυνανισμός μαζί με έναν/μία σύντροφο πριν από το σεξ μπορεί επίσης να αυξήσει την οικειότητα και την εγγύτητα του ζευγαριού και να επιτρέψει στους δυο συντρόφους να καταλάβουν τι διεγείρει τον καθέναν. 

Τονίζεται, ωστόσο, ότι ο αυνανισμός πριν από το σεξ μπορεί να μην είναι καλή ιδέα για τους άνδρες που παρουσιάζουν στυτική δυσλειτουργία, καθώς μπορεί να καταστήσει δυσκολότερη την επίτευξη και τη διατήρηση μιας σκληρής στύσης.

Σε κάθε περίπτωση, ο καλύτερος τρόπος για να μάθει κανείς τα οφέλη του αυνανισμού πριν από το σεξ είναι να το δοκιμάσει! Οι σεξουαλικές ανάγκες του καθενός είναι. άλλωστε, διαφορετικές.

www.andrologia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης