Ως σημείο G χαρακτηρίζεται η περιοχή εκείνη η οποία με τον ερεθισμό της προσφέρει υψηλά επίπεδα σεξουαλικής ευχαρίστησης λόγω της πλούσιας νεύρωσής της. Στην περίπτωση των ανδρών το σημείο G δεν είναι άλλο από τον προστάτη, έναν αδένα στο μέγεθος καρυδιού.

Ο προστάτης αποτελείται από τρεις ζώνες: την περιφερειακή ζώνη που συνιστά το 75% του προστάτη, την κεντρική που συνιστά το 5%-8% και τη μεταβατική που καταλαμβάνει το 20% του αδένα. Η περιφερειακή ζώνη περιβάλλει το μέρος της ουρήθρας που εκτείνεται κατά μήκος του πέους, η κεντρική τους σπερματοφόρους πόρους, και η μεταβατική περιβάλλει το μέρος της ουρήθρας που εισέρχεται μέσα στον προστάτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο προστάτης σχηματίζεται κατά την εμβρυική ζωή και μέχρι τη 10η-12η εβδομάδα δεν διαφοροποιείται ανάλογα με το φύλο. Στη συνέχεια τα ανδρογόνα συμβάλλουν στον σχηματισμό του αδένα στα άρρενα έμβρυα. Οι ίδιες ορμόνες ενεργοποιούν τη λειτουργία του αδένα κατά την έναρξη της ήβης. Η θέση του προστάτη είναι μεταξύ της βάσης του πέους και του ορθού ακριβώς κάτω από την ουροδόχο κύστη. Με την αύξηση της ηλικίας ο αδένας αυξάνεται σε μέγεθος.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο προστάτης είναι ευαίσθητος στην πίεση. Η άσκηση της πίεσης στο περίνεο ανάμεσα στο όσχεο και στον πρωκτό μπορεί να ερεθίσει τον προστάτη και να παρέχει σεξουαλική ευχαρίστηση στον άνδρα.

Δεν είναι ξεκάθαρο το πώς ακριβώς ο ερεθισμός του προστάτη παρέχει σεξουαλική ευχαρίστηση. Μια ανασκόπηση του 2018 αναδεικνύει δύο τρόπους με τους οποίους μπορεί αυτό να συμβεί. Η πρώτη θεωρία των ειδικών υποστηρίζει πως η ευχαρίστηση σχετίζεται με την πλούσια νεύρωση του προστάτη.Tα νεύρα της περιοχής σχηματίζουν το προστατικό πλέγμα, μέρος του κατώτερου πυελικού πλέγματος που βρίσκεται κοντά στη σπονδυλική στήλη. Ο προστάτης, το πέος και η ουρήθρα νερώνονται από τα νεύρα αυτά, με αποτέλεσμα ένας οργασμός να παρέχει σεξουαλική ευχαρίστηση σε αυτή την περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δεύτερη θεωρία υποστηρίζει ότι ο εγκέφαλος διεγείρεται περισσότερο εάν διεγερθεί ο προστάτης και μάλιστα η ευχαρίστηση αυξάνεται εάν ο άνδρας μάθει να εστιάζει την προσοχή του στον προστάτη του. Σύμφωνα μάλιστα με τους ερευνητές, ο εγκέφαλος του άνδρα μαθαίνει να περιμένει περισσότερη ευχαρίστηση κάθε φορά που ο προστάτης του διεγείρεται.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό ο άνδρας να επικοινωνεί με τη/τον σύντροφό του ώστε να ανακαλύπτουν μαζί νέες ερωτογενείς ζώνες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι ερωτογενείς ζώνες του άνδρα περιλαμβάνουν επίσης το πέος, το στόμα και τα χείλη, το όσχεο, το εσωτερικό των μηρών και τον λαιμό.

www.andrologia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης