Οι άνδρες που θέλουν να ενισχύσουν τη στυτικής τους λειτουργία δεν πρέπει να αγοράζουν χάπια για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας (ΣΔ) στο διαδίκτυο, εκτός εάν έχουν συνταγή από γιατρό και τα αγοράζουν από ένα αξιόπιστο διαδικτυακό φαρμακείο.

Πολλά από τα σκευάσματα αυτά δεν περνούν κανένα έλεγχο. Συγκεκριμένα ο οργανισμός φαρμάκων των ΗΠΑ, ο FDA, δεν ρυθμίζει την κυκλοφορία των  ηλεκτρονικά διαθέσιμων προϊόντων που υπόσχονται καλύτερες σεξουαλικές επιδόσεις   για να ελέγξει ότι είναι ασφαλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με μια έκθεση του FDA, περίπου το ένα τρίτο των συμπληρωμάτων για τη ΣΔ που αξιολογήθηκε  περιείχαν άλλα συνταγογραφούμενα φάρμακα ή άλλα μη καταχωρισμένα συστατικά. Έξι από τα 17 προϊόντα περιείχαν σιλδεναφίλη ή άλλο αναστολέα PDE-5.

Αυτό σημαίνει ότι τα προϊόντα για τη ΣΔ που διατίθενται στο διαδίκτυο θα μπορούσαν να περιέχουν επιβλαβείς ουσίες ή υψηλές ποσότητες φαρμάκων που οι καταναλωτές δεν γνωρίζουν.

Η λήψη υψηλών δόσεων αναστολέων PDE-5 όπως το vardenafil μπορεί να προκαλέσει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• πόνο στην πλάτη

• μυϊκό πόνο

• διαταραχές στην  όραση

Από το 2004, o FDA έχει αναγνωρίσει τα ακόλουθα προϊόντα ως μη ασφαλή:

Actra-Rx

Hero

Libidus

Naustra

NaturalUp

Neophase

Vigor-25

Xiadafil VIP

4EVERON

Ο FDA και το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών συνεργάζονται για να βοηθήσουν στη διακοπή της προμήθειας παράνομων χαπιών για την αντιμετώπιση της ΣΔ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το 2008, ο FDA κατέσχεσε περισσότερες από 14.000 δόσεις μη ασφαλών προϊόντων για την αντιμετώπιση της ΣΔ από μία μόνο εταιρεία.

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να μην αγοράζει κανείς άκριτα έστω και συμπληρώματα που φαίνονται αθώα από το διαδίκτυο. Εάν ένας άνδρας ανησυχεί για τη στυτική του λειτουργία θα πρέπει να επικοινωνήσει με έναν ειδικό που θα προτείνει κατάλληλους και ασφαλείς τρόπους για τη βελτίωση της σεξουαλικής του επίδοσης.

www.andrologia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης