Ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό προσανατολισμό οι ειδικοί τονίζουν ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας η ασφαλέστερη σεξουαλική δραστηριότητα είναι ο αυνανισμός και αμέσως μετά η σεξουαλική επαφή με σταθερό σύντροφο που διαμένει στο ίδιο σπίτι. Ιδιαίτερα στη δεύτερη περίπτωση είναι απαραίτητη η τήρηση της καλής υγιεινής συμπεριλαμβανόμενου του πλυσίματος των χεριών πριν και μετά τη σεξουαλική δραστηριότητα.  

Εάν εξαιτίας της παραμονής στο σπίτι ο άνδρας βρίσκεται σε απόσταση από τον σύντροφο υπάρχει η εναλλακτική του  διαδικτυακού σεξ. Γενικότερα η διαδικτυακή επικοινωνία με την πληθώρα των διαθέσιμων μέσων μπορεί να βοηθήσει το άτομο να διατηρήσει το κοινωνικό του δίκτυο και να καταπολεμήσει την κοινωνική απομόνωση. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης ο αυνανισμός μπορεί να γίνει ακόμα πιο ενδιαφέρον και απολαυστικός με τη χρήση σεξουαλικών παιχνιδιών καθώς και με τη χρήση πορνό, ενώ παράλληλα μπορεί να συνδυαστεί με τηλεφωνικό σεξ. 

Καθώς όμως η πιο συχνή πρακτική των ομοφυλόφιλων ανδρών είναι το ευκαιριακό σεξ με άτομα που γνωρίζουν διαδικτυακά, η πρακτική της απομόνωσης στο σπίτι έχει σε μεγάλο βαθμό ανατρέψει τη σεξουαλική ζωή των περισσότερων. Είναι υψίστης σημασίας να τηρηθούν οι βασικοί κανόνες της απομόνωσης  τόσο για την προστασία των ίδιων των ατόμων όσο και για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού. Εάν όμως για κάποιους είναι αδύνατο να αφήσουν έστω και λίγο τις συνήθεις πρακτικές καλό είναι να κάνουν κάποιες τροποποιήσεις. Για παράδειγμα, μπορεί κανείς να περιορίσει το σεξουαλικό του δίκτυο  σε έναν σταθερό σεξουαλικό σύντροφο για την περίοδο αυτή ή έστω η σεξουαλική δραστηριότητα να οριοθετηθεί μεταξύ των μελών μιας κλειστής ομάδας υγιών ατόμων, οι όποιοι θα ενημερώνουν απευθείας ο ένας τον άλλον εάν εμφανιστεί το παραμικρό σύμπτωμα λοίμωξης ή κρυολογήματος.  Επίσης ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να γίνεται στη χρήση ουσιών η οποία είναι αρκετά δημοφιλής στις LGBTI κοινότητες κυρίως για την ενίσχυση της σεξουαλική ευχαρίστησης. Πολλές από αυτές τις ουσίες αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό και για αυτό θα ήταν καλό να διακοπεί ή να περιοριστεί σημαντικά η χρήση τους. Ιδιαίτερα θα πρέπει να αποφεύγεται η λήψη ουσιών με τη χρήση κοινού εξοπλισμού. 

Τονίζεται επίσης ότι εάν ένα άτομο εμφανίσει συμπτώματα τύπου γρίπης, πυρετό ή δύσπνοια είναι απαραίτητο να αυτοαπομονωθεί ακόμα κι εάν αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Εξίσου σημαντικό είναι να ενημερώσει σχετικά όλους τους σεξουαλικούς συντρόφους με τους οποίους έχει συνευρεθεί μέσα στο διάστημα των δυο τελευταίων εβδομάδων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος επισημαίνεται ότι η διατήρηση μια καλής υγείας και η ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού βοηθούν τον οργανισμό να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα τους ιούς. Εάν μάλιστα κάποιος σκέφτεται να διακόψει το κάπνισμα, ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να το πάρει απόφαση. Σε γενικές γραμμές, ο καλός ύπνος, η τήρηση καλής υγιεινής, η  ισορροπημένη διατροφή -πλούσια σε θρεπτικά συστατικά βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, καθώς και η καθημερινή φυσική άσκηση μπορούν να βελτιώσουν τη σωματική και ψυχική υγεία και ευεξία.  

Πηγή: andrologia.gr 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης