Το πέος είναι ένα πολύ ευαίσθητο όργανο καθώς καλύπτεται από ένα μόνο λεπτό στρώμα δέρματος γεγονός που το καθιστά ευάλωτο σε αμυχές και τραυματισμούς. Τόσο η τριβή όσο και οι μικροτραυματισμοί μπορεί να προκαλέσουν αμυχές στο πέος.

Πιο συγκεκριμένα οι αμυχές στο πέος μπορεί να προκληθούν από:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
  • Τον τραυματισμό κατά τον καλλωπισμό της περιοχής. Μια μελέτη του 2017 βρήκε ότι το 25% των ανδρών που χρησιμοποιούν ξυράφι για την αποτρίχωση της  περιοχής έχουν κατά λάθος τραυματίσει την περιοχή του όσχεου ή του πέους
  • Τις σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις. Τα άτομα που έχουν προσβληθεί από κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα μπορεί να εμφανίσουν έλκη, εξανθήματα, οίδημα ή γενικό ερεθισμό στην περιοχή του πέους.
  • Η τριβή. Κατά τη διάρκεια παρατεταμένης φυσικής δραστηριότητας με επαναλαμβανόμενο μοτίβο η τριβή που αναπτύσσεται στην περιοχή ενδέχεται να την ερεθίσει ή ακόμα και να την τραυματίσει. Παραδείγματα τέτοιων δραστηριοτήτων είναι το τρέξιμο, η σεξουαλική δραστηριότητα συμπεριλαμβανομένου και του αυνανισμού.
  • Η μυκητίαση. Αν και η μυκητιασική λοίμωξη συνήθως προσβάλλει τον γυναικείο κόλπο μπορεί επίσης να προσβάλει το πέος.  Ο ερεθισμός που προκαλείται από τη μυκητίαση συχνά δίνει την εικόνα αμυχών στο πέος.
  • Βαλανίτιδα. Πρόκειται για φλεγμονή της βαλάνου η οποία μεταξύ άλλων προκαλεί έντονο κνησμό. Το ξύσιμο της περιοχής μπορεί να προκαλέσει αμυχές.

Καταρχάς το άτομο μπορεί να αντιμετωπίσει τις μικρές αμυχές στο σπίτι πλένοντας καλά την περιοχή με καθαρό νερό και σαπούνι. Καλό είναι ωστόσο το σαπούνι να μην έρθει απευθείας σε επαφή με την αμυχή. Στη συνέχεια θα πρέπει να το καλύψει με μια καθαρή γάζα. Η σεξουαλική δραστηριότητα θα πρέπει να αποφεύγεται μέχρι το τραύμα να επουλωθεί. Εάν η αμυχή είναι πιο σοβαρή ή εάν επιμένει πάρα την κατ’ οίκον φροντίδα ο άνδρας θα πρέπει να αναζητήσει ιατρική βοήθεια. Ο επαγγελματίας υγείας θα δώσει την κατάλληλη θεραπεία ανάλογα με την αιτία που προκάλεσε την αμυχή.

Πηγή: andrologia.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης