Είναι πολλές οι επιλογές που έχει ένα άτομο  αμέσως μετά τη σεξουαλική επαφή. Άλλοι επιλέγουν την αγκαλιά και το χάδι, άλλοι ασχολούνται με το κινητό τους, άλλοι καπνίζουν, κάποιοι κοιμούνται και κάποιοι σηκώνονται και αποχωρούν από το δωμάτιο. Εάν ένα άτομο προτιμά την πρώτη επιλογή είναι πολύ πιθανό να νιώσει ιδιαίτερα ευάλωτος/η εάν ο/η σύντροφος του δεν ακολουθεί. 

Αντιθέτως εάν κανείς είναι ικανοποιημένος με τη συμπεριφορά του συντρόφου του μετά την επαφή είναι πιθανότερο να νιώσει την ίδια ικανοποίηση και για το σύνολο της σεξουαλικής πράξης. Για κάποιους μάλιστα είναι ξεκάθαρο ότι η σεξουαλική εμπειρία δε τελειώνει με τον οργασμό. Το αμέσως επόμενο διάστημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό και χρειάζονται τη φυσική και συναισθηματική εγγύτητα ώστε να ικανοποιηθούν από τη σεξουαλική εμπειρία. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σχετική έρευνα μάλιστα έχει δείξει ότι αν και οι συμπεριφορές μετά το σεξ δε παρουσιάζουν σημαντικές διαφορές ανάμεσα στα φύλα, η σχέση μεταξύ αυτών και της ικανοποίησης από τη σεξουαλική εμπειρία είναι πιο σημαντική στην περίπτωση των γυναικών.  Πρόκειται για ένα εύρημα αναμενόμενο από τους ειδικούς καθώς εξηγούν ότι συχνά η αγκαλιά και το χάδι μετά το σεξ είναι ενδείξεις ότι ο σύντροφος τους ενδιαφέρεται για αυτές. 

Η διαφορά αυτή ανάμεσα στα δύο φύλα έχει επίσης βιολογική εξήγηση. Οι χημικές ουσίες που παράγονται στον ανδρικό εγκέφαλο μετά το σεξ είναι αυτές που μπορεί να επιφέρουν υπνηλία. Είναι πιο συχνό λοιπόν οι άνδρες να κοιμούνται μετά τον οργασμό. Σε κάποιες άλλες βέβαια περιπτώσεις, με σκοπό να διατηρήσουν τα υψηλά επίπεδα ντοπαμίνης που εκκρίνονται κατά τον οργασμό, ενδέχεται να επιλέξουν το κάπνισμα ή το να σηκωθούν για να φάνε ένα σνακ ή να πιούν ένα ποτό. Οι γυναίκες από την άλλη εκκρίνουν υψηλά επίπεδα ωκυτοκίνης κατά τον οργασμό. Η ωκυτοκίνη είναι η ορμόνη του δεσμού και της σωματικής οικειότητας. Είναι φυσιολογικό λοιπόν να αναζητούν τη σωματική επαφή. Οι ειδικοί μάλιστα συμβουλεύουν τους άνδρες έστω και για λίγο να αγκαλιάζονται με τη σύντροφο μετά το σεξ καθώς  θα ικανοποιήσει την ίδια και θα ενισχύσει τη σχέση. 

Όλα τα παραπάνω μπορούν να ιδωθούν και υπό το φως του γρήγορου ρυθμού ζωής που πολλές φορές ενθαρρύνει ή και ενίοτε επιτάσσει το γρήγορο σεξ. Ειδικά όμως σε ένα περιορισμένο χρονικό πλαίσιο ίσως ο χρόνος μετά το σεξ να είναι ιδανικός για την ενίσχυση της σωματικής οικειότητας και της σύνδεσης των δύο συντρόφων. Ακόμα και εάν ένας από τους δύο νιώσει υπνηλία ή επιθυμεί οπωσδήποτε την επαφή με το κινητό του, μπορεί πριν το κάνει να γυρίσει προς την πλευρά του/ της συντρόφου και να προσφέρει ή να δεχτεί ένα χάδι. Κάποιες φορές το να γυρνά απλά κανείς προς τον/τη σύντροφό του για να εκφράσει πόσο νοιάζεται για αυτόν/η, μπορεί να είναι αρκετό για να προάγει τη σύνδεση των δύο συντρόφων και να ενισχύσει την ικανοποίηση από το σύνολο της σεξουαλικής εμπειρίας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: andrologia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης