Η πανδημία του κορωνοϊού έχει αυξήσει την παροχή των υπηρεσιών τηλεϊατρικής και όλο και περισσότεροι άνδρες με στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ) επιλέγουν να τις χρησιμοποιήσουν προκειμένου να λάβουν την ιατρική συνταγή για τους αναστολείς της φωσφοδιεστεράσης τύπου 5. Ο άνδρας πλέον δεν χρειάζεται να επισκεφτεί γιατρό για να λάβει θεραπεία, καθώς μπορεί να χρησιμοποιήσει υπηρεσίες τηλεϊατρικής για να λάβει ιατρική συνταγή την οποία μπορεί επίσης να εκτελέσει από την ασφάλεια του σπιτιού του σε ένα διαδικτυακό φαρμακείο.

Τόσο οι ειδικοί, ωστόσο, όσο και  οι αρμόδιες υπηρεσίες έλεγχου τροφίμων και φαρμάκων σε παγκόσμιο επίπεδο, επισημαίνουν στους καταναλωτές ότι πλέον υπάρχουν πολλά φαρμακεία που λειτουργούν στο διαδίκτυο. Τα άτομα θα πρέπει πάντα να ελέγχουν τις κριτικές που υποβάλλονται από άλλους χρηστές καθώς και να αναγνωρίζουν  τα σημάδια που  συμβάλλουν στον καθορισμό του εάν ένα διαδικτυακό φαρμακείο είναι ασφαλές ή όχι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον FDA, τον αρμόδιο οργανισμό των ΗΠΑ, τα διαδικτυακά φαρμακεία είναι πιθανότατα ασφαλή εάν:

• απαιτούν ιατρική συνταγή

• εδρεύουν στις ΗΠΑ και παρέχουν φυσική διεύθυνση και αριθμό τηλεφώνου στις ΗΠΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• έχουν άδεια φαρμακοποιού

• έχουν κρατική άδεια λειτουργίας φαρμακείου

Τονίζεται επίσης ότι  τα άτομα δεν πρέπει να δίνουν τη συνταγογραφούμενη φαρμακευτική αγωγή σε άλλους. Όσοι έχουν συμπτώματα στυτικής δυσλειτουργίας ή καλοήθης υπερπλασία του προστάτη πρέπει να αναζητήσουν ιατρική συμβουλή, καθώς το φάρμακο μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες και να αλληλεπιδράσει με άλλα φάρμακα. Επίσης, το φάρμακο μπορεί να μην είναι ασφαλές για όλους.

Σε κάθε περίπτωση οι υπηρεσίες τηλεϊατρικής ήρθαν για να διευκολύνουν την  πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και όχι την παράκαμψη της επικοινωνίας με τον ειδικό και τη λήψη εξατομικευμένων συστάσεων και οδηγιών.

www.andrologia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης