Σύμφωνα με τους ειδικούς, το καλύτερο είναι η σεξουαλική ορμή να γίνεται αντιληπτή ως ένα φάσμα  καθώς το τι θεωρεί κανείς φυσιολογικό διαφέρει, ενώ παράλληλα η σεξουαλική ορμή ενός ατόμου παρουσιάζει συχνές διακυμάνσεις.

Σε κάποιες περιπτώσεις η σεξουαλική ορμή του άτομου μπορεί να είναι υπερβολικά υψηλή ή υπερβολικά χαμηλή. Τα ακραία επίπεδα μάλιστα μπορούν να εξελιχτούν σε κάποια διαταραχή σεξουαλικής λειτουργίας, όπως είναι η γυναικεία σεξουαλική διαταραχή και η καταναγκαστική σεξουαλική συμπεριφορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συχνότερο πρόβλημα ωστόσο, ιδιαίτερα στην περίπτωση των γυναικών, είναι η μειωμένη σεξουαλική ορμή.  Στην περίπτωση αυτή μπορεί να βοηθήσει η καθοδήγηση από έναν θεραπευτή σεξουαλικών διαταραχών με αποτέλεσμα τα άτομο όχι μόνο να ενισχύσει τη σεξουαλική ορμή του άλλα να έχει και ικανοποιητικούς οργασμούς. Επίσης μια νέα μελέτη βρήκε ότι οι περισσότερες ώρες ύπνο συνδέονται με υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής ορμής την επόμενη ημέρα στις γυναίκες.

Οι εδικοί σε γενικές γραμμές συστήνουν την τακτική φυσική άσκηση, καθώς και την πρακτική του διαλογισμού και της γιόγκα. Ιδιαίτερα στην περίπτωση των ανδρών για την ενίσχυση της σεξουαλική ορμής μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις στις μεγαλύτερες ηλικίες να ωφελήσει η θεραπεία με τεστοστερόνη. Ενδέχεται επίσης να βοηθήσει η πρόσληψη φυτικών αφροδισιακών, όπως η γιοχιμπίνη, καθώς και η κατανάλωση τροφών γνωστών για τις αφροδισιακές τους ιδιότητες όπως είναι τα στρείδια, η σοκολάτα και οι φράουλες. 

Σε κάθε περίπτωση εάν το άτομο ανησυχεί για τις αλλαγές στη σεξουαλική του ορμή κάλο είναι να ζητήσει τη γνώμη ειδικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

www.andrologia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης