Ο υπουργός Υγείας της χώρας είπε πως οι Βραζιλιάνοι μπορούν να αποφύγουν χρόνιες ασθένειες, κάνοντας τακτικά σωματική άσκηση και ειδικότερα έχοντας σεξουαλική επαφή. Ο υπουργός, λοιπόν, έδωσε την εξής συμβουλή: «Οι άνθρωποι πρέπει να είναι ”ενεργοί”. Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας το Σαββατοκύριακο δεν πρέπει να είναι η μόνη σωματική δραστηριότητα για έναν Βραζιλιάνο. Οι ενήλικες πρέπει να κάνουν γυμναστική: να περπατούν, να χορεύουν και να κάνουν ασφαλές σεξ», αυτά δήλωσε καθώς ανακοίνωνε μια καμπάνια, για την αποφυγή της υψηλής αρτηριακής πίεσης, που επηρεάζει το ένα τέταρτο του πληθυσμού των 190 εκατομμυρίων κατοίκων της Βραζιλίας.

Αφού έκανε τα ασυνήθιστα σχόλιά του, ο υπουργός υπερασπίστηκε την πρόταση υπέρ των σεξουαλικών επαφών, λέγοντας στους δημοσιογράφους πως δεν είναι αστεία αλλά σοβαρή, αφού η τακτική σωματική άσκηση παραπέμπει επίσης και στο σεξ (πάντα φυσικά με προστασία). Επιπλέον, όπως τόνισε, το σεξ, ο χορός, ο έλεγχος του σωματικού βάρους, η αλλαγή διατροφικών συνηθειών, η σωματική άσκηση, όλα βοηθούν στη χαμηλή αρτηριακή πίεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε, επίσης, ότι πίστευε πως υπήρχε μια «ωρολογιακή βόμβα» που απειλούσε την υγεία των Βραζιλιάνων, η οποία μέσα σε 20 χρόνια θα έκανε «ένα γιγαντιαίο ποσοστό» του πληθυσμού να υποφέρει από χρόνιες ασθένειες, υψηλή πίεση, διαβήτη και υψηλή χοληστερίνη.

Αφού τα ποσοστά παχυσαρκίας ολοένα και αυξάνονται στη χώρας μας, μήπως αυτές οι συμβουλές θα ήταν καλές και για τους Έλληνες;


Το άρθρο επιμελήθηκε ο Π. Δρέττας, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος Δ/ντής του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Telegraph

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης