Η αύξηση του σωματικού βάρους αντίπαλος του χειρουργείου στη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη

Η παχυσαρκία ενδέχεται να επηρεάζει αρνητικά το αποτέλεσμα της χειρουργικής θεραπείας στον καρκίνο του προστάτη. Επιδημιολόγοι του νοσοκομείου Johns Hopkins εξέτασαν τις διατροφικές συνήθειες ασθενών με καρκίνο του προστάτη που υποτροπίασαν, αν και είχαν υποβληθεί σε ριζική προστατεκτομή σε αρχικό στάδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανάλυση ερωτηματολογίων που απάντησαν οι ίδιοι οι ασθενείς έδειξαν ότι διπλάσιες πιθανότητες υποτροπής είχαν εκείνοι των οποίων το βάρος είχε αυξηθεί περισσότερο από δύο κιλά μέσα στην τελευταία πενταετία. Ωστόσο, η καθηγήτρια Elizabeth Platz ανέφερε ότι η πιθανότητα υποτροπής του καρκίνου ήταν σαφώς χαμηλότερη σε αυτούς που, παρά την αύξηση του βάρους τους, ασκούνταν συστηματικά.

Οι επιστήμονες του Johns Hopkins σχολίασαν ότι ασθενείς με καρκίνο του προστάτη που πρόκειται να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των ιατρών τους για άσκηση και μείωση του βάρους τους, τόσο πριν όσο και μετά το χειρουργείο.

Η ίδια η κα Platz επεσήμανε το βαθύτερο μήνυμα τέτοιων ερευνών που ενθαρρύνουν τους μεσήλικες να διατηρούν σταθερό το βάρος τους, λέγοντας ότι «πιθανότατα το γεγονός αυτό θα ωφελήσει με πολλούς τρόπους την υγεία τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης