Η γονόρροια (βλεννόρροια) υπάρχει κίνδυνος να γίνει ανθεκτική στην αντιβίωση

Σύμφωνα με τους ειδικούς του ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) η απλή αυτή σεξουαλική μεταδιδόμενη μόλυνση (από τις πιο διαδεδομένες) και που μέχρι σήμερα αντιμετωπίζεται πολύ εύκολα με αντιβιοτικά ακόμα και μιας δόσης, υπάρχει κίνδυνος να εξελιχθεί σε ανθεκτικό νόσημα, γιατί τα μικρόβια αυτά έχουν αρχίσει να αποκτούν ανοσία στα φάρμακα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις γυναίκες, αυτή η φλεγμονή, αν δεν αντιμετωπιστεί,οδηγεί σε έκτοπη εγκυμοσύνη και στειρότητα.

Σύμφωνα με τον οργανισμό υγείας 340 εκατομμύρια νέες περιπτώσεις με σεξουαλικά νοσήματα αντιμετωπίζονται μέχρι σήμερα και είναι θεραπεύσιμες από τα μέχρι τώρα αντιβιοτικά. Περιπτώσεις όπως η σύφιλη, η γονόρροια, τα χλαμύδια και οι τριχομονάδες, είναι τα πιο συχνά σε ηλικίες από 15 έως 49 ετών.

Για τη γονόρροια η συνήθης πρακτική είναι η χορήγηση μιας απλή δόσης αντιβιοτικού (cefixime, cefriaxone) που έχει θεαματική αποτελεσματικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μικροβιολογικές μελέτες όμως φάνηκε πως το μικρόβιο αυτό (neisseria gonorrhea) έχει αρχίσει να αποκτά αντοχή στα αντιβιοτικά, με φόβο ότι στο μέλλον δεν θα αντιμετωπίζεται έτσι απλά όπως σήμερα.

Ήδη η αντοχή στο ένα από τα δυο αντιβιοτικά έχει τεκμηριωθεί και οι ειδικοί σκέφτονται σοβαρά να σχεδιαστεί μια νέα αγωγή με δυο ταυτόχρονα αντιβιοτικά όπως ισχύει και στη φυματίωση για να μην υπάρξουν υποτροπές και αντοχές που θα κάνουν την απλή μόλυνση εφιάλτη για τα ζευγάρια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης