Όταν η φύση ή οι φαρμακευτικές αγωγές δεν αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά την στυτική δυσλειτουργία, η τοποθέτηση πεϊκής πρόθεσης μπορεί να δώσει μόνιμη λύση στο πρόβλημα.

Για ποιο λόγο τοποθετείται η πεϊκή πρόθεση;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η χειρουργική τοποθέτηση πεϊκής πρόθεσης αποτελεί θεραπευτική επιλογή για τους άνδρες που πάσχουν από σοβαρού βαθμού στυτική δυσλειτουργία, η οποία δεν ανταποκρίνεται στις συντηρητικές θεραπείες. Ο απλούστερος τύπος πεϊκης πρόθεσης περιλαμβάνει ένα ζεύγος εύκαμπτων κυλίνδρων σιλικόνης οι οποίοι τοποθετούνται χειρουργικά στα σηραγγώδη σώματα του πέους. Σήμερα στις περισσότερες περιπτώσεις επιλέγονται οι υδραυλικές, διογκούμενες προθέσεις που επιτρέπουν στον άνδρα να έχει στύση όποτε το επιθυμεί.

Οι πεϊκές προθέσεις συνήθως χρησιμοποιούνται όταν υπάρχει ξεκάθαρο παθολογικό αίτιο της στυτικής δυσλειτουργίας και όταν η πάθηση δεν είναι πιθανό να βελτιωθεί φυσικά ή με συντηρητικά μέσα. Ένα ακόμα πεδίο χρήσης των πεϊκών προθέσεων είναι κατά την διάρκεια επέμβασης για τον ευθειασμό του πέους στην αντιμετώπιση της νόσου Peyronie.

Πως λειτουργεί η πεϊκη πρόθεση;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διογκούμενη πεϊκή πρόθεση περιλαμβάνει δυο κυλίνδρους, ένα ρεζερβουάρ και μια αντλία τα οποία τοποθετούνται χειρουργικά στο σώμα. Οι δυο κύλινδροι τοποθετούνται στο πέος και συνδέονται με ένα μικρό σωλήνα με το ρεζερβουάρ όπου αποθηκεύεται το υγρό. Το ρεζερβουάρ με την σειρά του τοποθετείται κάτω από τους κοιλιακούς μύες. Η αντλία συνδέεται επίσης και τοποθετείται στο όσχεο μεταξύ των όρχεων.
Για να διογκωθεί η πρόθεση ο άνδρας πιέζει την αντλία, η οποία μεταφέρει το υγρό από το ρεζερβουάρ στους κυλίνδρους και πρέπει να τονιστεί ότι αυτή η πράξη δεν πιέζει τους όρχεις. Στη συνέχεια το υγρό γεμίζει τους κυλίνδρους και τους διογκώνει. Όταν ολοκληρωθεί η ερωτική πράξη, ο άνδρας πατά την βαλβίδα αποσυμπίεσης η οποία επιστρέφει το υγρό στο ρεζερβουάρ και χαλαρώνει το πέος.

Πως είναι το σεξ με την πεϊκή πρόθεση;

Όταν το πέος είναι διογκωμένο, η πρόθεση κάνει το πέος σκληρό και παχύ, πανομοιότυπα με μια φυσική στύση. Τα καινούρια μοντέλα πεϊκών προθέσεων επιπρόσθετα της σκληρότητας και της διόγκωσης, μπορούν και να αυξήσουν ελαφρά το μήκος του πέους μέσω των κυλίνδρων τους. Μια διαφορά που αναφέρουν όσοι έχουν πεϊκή πρόθεση είναι ότι η βάλανος (κεφαλή του πέους) δεν διογκώνεται και δεν σκληραίνει με την ενεργοποίηση του μηχανισμού.

Η πεϊκή πρόθεση δεν αλλάζει την αισθητικότητα του πέους, ούτε την ικανότητα του άνδρα να επιτύχει οργασμό και εκσπερμάτιση. Παρόλα αυτά, από την στιγμή που θα τοποθετηθεί πεϊκή πρόθεση, είναι πιθανό να καταστραφεί ο φυσικός μηχανισμός της στύσης, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να επιτευχθεί φυσική στύση ξανά χωρίς την χρήση του μηχανισμού. Συνεπώς αν κάποια στιγμή αφαιρεθεί η πεϊκή πρόθεση, ο ασθενής δεν θα έχει ποτέ ξανά φυσικές στύσεις.

Δουλεύει;

Σχεδόν το 95% των επεμβάσεων τοποθέτησης πεϊκής πρόθεσης είναι επιτυχημένα, κάτι που σημαίνει ότι οι προθέσεις μπορούν να παράξουν στύσεις επαρκείς για διείσδυση. Ο βαθμός ικανοποίησης είναι επίσης πολύ υψηλός, με 9 στους 10 άνδρες να δηλώνουν πολύ ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα και να υποστηρίζουν ότι θα ξαναέκαναν την επέμβαση.

Φαίνεται η πεϊκή πρόθεση;

Αν και οι άνδρες που υποβλήθηκαν στην επέμβαση ίσως να μπορούν να διακρίνουν τη μικρή τομή στην βάση του πέους, κάποιος που δε γνωρίζει δε μπορεί να καταλάβει ότι ο άνδρας φέρει πεϊκή πρόθεση. Δεν γίνεται αντιληπτή κάποια διαφορά κατά την ερωτική πράξη, σε αποδυτήρια ή σε δημόσιες τουαλέτες.

https://andrologia.gr/

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης