Τα άτομα που δεν έχουν ακόμα παντρευτεί είναι φυσιολογικό να έχουν διαμορφώσει μια άποψη σχετικά με το πως είναι η σεξουαλική δραστηριότητα στο πλαίσιο του έγγαμου βίου, κυρίως από σχόλια και αστεία που ακούν από τα media, άλλα και από τους παντρεμένους οικείους τους. Οι ειδικοί, όμως, καταρρίπτουν τους τρεις βασικούς μύθους που σχετίζονται με το σεξ στον έγγαμο βίο και δημιουργούν λάθος εντυπώσεις στους άγαμους.

Ο πρώτος μύθος που καταρρίπτεται είναι αυτός που υποστηρίζει ότι η σεξουαλική επιθυμία του άνδρα για τη γυναίκα υποχωρεί μόλις εκείνη δεχτεί την πρότασή του για γάμο. Στηρίζεται στην ιδέα ότι όταν ο άνδρας κατακτήσει τη γυναίκα, αυτή σταματά να είναι πρόκληση για αυτόν. Εφόσον όμως η μείωση της επιθυμίας είναι φυσιολογική σε ένα βαθμό στα ζευγάρια που είναι πολλά χρόνια μαζί, το ζήτημα δεν είναι η απώλεια της επιθυμίας του άνδρα επειδή θεωρεί τη γυναίκα κεκτημένη, αλλά η διατήρηση του σεξουαλικού ενδιαφέροντος και των δυο συντρόφων. Εάν ο άνδρας σε ένα ζευγάρι διεγείρεται από το να είναι κυνηγός και αν η γυναίκα αρέσκεται στο να τη διεκδικεί , το ζευγάρι μπορεί να συνεχίσει αυτού του είδους το φλερτ που θα επιτρέψει τους συντρόφους να έχουν αυτούς τους ρόλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δεύτερος μύθος θέλει τα παιδιά να είναι αυτά που στερούν το σεξ από έναν γάμο. Οι γυναίκες περνούν μια φάση ανάρρωσης μετά τον τοκετό και οι γονείς συνήθως διανύουν μια φάση με ελάχιστο ύπνο. Οι γονείς όμως που συνεργάζονται καλά και βάζουν μέσα στις προτεραιότητες τους τη φροντίδα του εαυτού τους, ανακτούν γρήγορα τη σεξουαλική του επιθυμία. Ένα ολιγόλεπτο τζόκινγκ ή μια καθημερινή ρουτίνα ασκήσεων μπορούν να βοηθήσουν την ενέργεια και την επαφή του ατόμου με το σώμα του και τις ορμές του. Είναι επίσης σημαντικό οι νέοι γονείς να αναζητήσουν βοήθεια, έτσι ώστε να μπορέσουν να βγουν οι δυο τους ένα ραντεβού.

Σύμφωνα με τον τρίτο δημοφιλή μύθο, ο σύζυγος δε θα βλέπει πια πορνό μετά το γάμο. Είναι σημαντικό οι γυναίκες να κατανοήσουν ότι η αυτοϊκανοποίηση δεν αντανακλά τα αισθήματα των ανδρών για αυτές. Αντιθέτως, η αυνανιστική πρακτική με τη χρήση του πορνό είναι μια ιδιωτική εμπειρία απόλαυσης που ο άνδρας μπορεί να επιθυμεί να έχει επιπρόσθετα με τη σεξουαλική δραστηριότητα που διατηρεί με τη σύζυγό του. Αυτές οι δυο εμπειρίες ικανοποιούν διαφορετικές ποιότητες σε επίπεδο ανάγκης και επιθυμίας.

Πηγή: huffingtonpost

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το άρθρο επιμελήθηκε ο Κ.Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης