SCIENCE DAILY

Από ανέκδοτο μεταξύ δύο Τεξανών κτηνιάτρων για τον ρόλο του βιάγκρα έγινε μελέτη σε πρόβατα, για να αποδειχθεί ότι η χρήση του γνωστού φαρμάκου μπορεί να βελτιώσει τα έμβρυα στα ζώα και στη συνέχεια στον άνθρωπο, αφού τα μοντέλα των προβάτων μοιάζουν πολύ στην ανθρώπινη αναπαραγωγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η λογική της έρευνας ήταν απλή. Αφού στον άνθρωπο η σιλδεναφίλη αυξάνει τη ροή αίματος και την ανταλλαγή αμινοξέων, γιατί όχι και στα έμβρυα, βοηθώντας να αναπτυχθούν πιο γρήγορα ιδιαίτερα αν είναι λιποβαρή, όπως συμβαίνει με πολλά παιδιά που γεννιούνται πρόωρα;

10% των παιδιών γεννιέται λιποβαρές με κινδύνους στη βρεφική ηλικία και σημαντικό πρόβλημα στην ανάπτυξή του.

Η μελέτη αυτή χορηγήθηκε από τη Pfizer και έγινε γρήγορα από πιο μεγάλα συγκριτικά μέσα, στο πλαίσιο μιας καμπάνιας για νέες ερευνητικές προτάσεις. Οι κτηνίατροι από το Τέξας έκαναν ένα μοντέλο που έδιναν βιάγκρα σε δύο ομάδες προβάτων τυχαία επιλεγμένες…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, γιατί στα πρόβατα με το φάρμακο, τόσο τα λιποβαρή έμβρυα όσο και τα κανονικά σε βάρος μεγάλωναν πιο γρήγορα και έγιναν πιο μεγάλα από τις ομάδες των προβάτων που δεν πήραν το φάρμακο.

Η εξήγηση για τη διαφορά είναι πως, μέσω της αύξησης της ροής του πλακούντα με το φάρμακο, αυξάνεται η τροφοδοσία σε πολύτιμα αμινοξέα στο έμβρυο.

Η πειραματική αυτή εργασία θα εφαρμοστεί και σε άλλα ζώα, όπως γουρούνια, άλογα κ.λπ., αλλά οι επιστήμονες είναι αισιόδοξοι πως στο μέλλον θα μπορεί αυτή να χρησιμοποιηθεί και στον άνθρωπο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης