Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει. Τις απαντήσεις επιμελείται η επιστημονική ομάδα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr.

Υποδηλώνουν κάποιο πρόβλημα οι φαντασιώσεις;

Βασίλης: Γεια σας. Είμαι παντρεμένος. Τώρα τελευταία φαντασιώνομαι ότι η σύζυγός μου κάνει έρωτα με έναν άγνωστο και εγώ τους βλέπω χωρίς να συμμετέχω και μου αρέσει. Μήπως έχω κάποιο πρόβλημα; Πώς σταματάει αυτό;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αγαπητέ,

Οι φαντασιώσεις ίσως είναι το πιο μυστηριώδες κομμάτι της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, ενώ συχνά προκαλούν ενοχές λόγω αναστολών και προκαταλήψεων. Τα φαντασιωσικά μας αντικείμενα ενδέχεται να απέχουν από την πραγματικότητα, να μην αποτελούν απωθημένες επιθυμίες ή να μην αντιστοιχούν σε πραγματικές καταστάσεις. Στην ουσία, οι ερωτικές φαντασιώσεις αποτελούν κατασκευές, φανταστικά σενάρια γεμάτα συμβολισμούς. Αν όμως μια φαντασίωσή μας μάς προκαλεί δυσφορία, μας προβληματίζει η προέλευσή της, καλό είναι να δούμε αρχικά πού αποσκοπεί και τι συμβολίζει το περιεχόμενό της και η θέση των προσώπων σε αυτήν. Αν νιώθετε ότι δυσκολεύεστε να μπείτε μόνο σας σε αυτήν τη διαδικασία, καλέστε στην Ε.Μ.Α.Σ.(210-6777070) για να σας καθοδηγήσουμε στον κατάλληλο ειδικό.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης