Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει.

Έντονοι πόνοι στο πέος

Γιάννης: Τον 9/2009 είχα έντονους πόνους στο πέος. Έκανα εξετάσεις ουρολογικές χωρίς αρνητικά ευρήματα, εξετάσεις αίματος που έδειξαν πως είχα χοληστερίνη πέραν του ορίου, υπερηχογράφημα συκώτι (λίπος) νεφρά (κανένα πρόβλημα) και προστάτη που βρέθηκε υπερμεγέθης. Ο ουρολόγος το απέδωσε σε τραυματισμό σπονδυλικής στήλης, αν και ποτέ δεν είχα τραυματισμό. Ζήτησε υπερηχογράφημα στο πέος, το οποίο δεν γίνονταν στον νομό μου. Λόγω του ότι υπάρχει θέμα οικονομικής επιβίωσης, δεν μπόρεσα να την κάνω (πάντα πήγαινα ΙΚΑ). Στο 2ο ουρολόγο (πάλι ΙΚΑ) που πήγα, μου δόθηκαν αντιανδρογόνα και αντιβίωση, στον έναν μήνα είχα αιμορραγίες από ούλα-μύτη, ζαλάδες, από 79 κιλά έφτασα 67 και όχι μόνο δεν είχα στύση, αλλά ούτε ερωτική διάθεση. Πηγαίνω σε παθολόγο, όπου επαναλήφθηκαν όλες οι εξετάσεις με θετικά αποτελέσματα και μου είπε πως ήταν λάθος να πάρω τα αντιανδρογόνα. Η στύση μου πλέον, ενώ μπορούσα με άνεση να τη διατηρήσω ώρες (πιτσιρικάς 20-25 είχα πριαπισμό αρκετές φορές), στις ερωτικές επαφές που είχα (δεν είχα μόνιμη σύντροφο) ήταν σκληρή, αλλά δεν διατηρούνταν όσο στο παρελθόν. Είχα όμως ικανοποιητική στύση. Πριν από 5 μήνες, ξανάρχισαν τα ίδια συμπτώματα, πόνοι στο στέλεχος. Έκανα υπερηχογράφημα προστάτη-νεφρά-συκώτι, εξετάσεις αίματος, ούρων και όλα ήταν “σωστά”. Με τη σύντροφο που έχω τώρα εμφάνισα κάτι κοκκινίλες, οι οποίες υποχωρούν με daktarin. Μια φορά μόνο είχα πολύωρη στύση και όλο τον υπόλοιπο καιρό ήταν διακοπτόμενη, ένα 10λεπτο, ξανά με προσπάθεια να σκληρύνω κοκ. Εμφάνισα προ 1 μήνα μια μαύρη φουσκάλα στο κάτω μέρος της βαλάνου. Πήγα στον ουρολόγο (ο 2ος που είχα πάει και πρώτα), το εξέτασε και μου είπε πως ήταν φλέβα, πιθανόν τραυματισμός, να πάρω αντιφλεγμονώδες. Μου είπε πως αν δεν περάσει ο πόνος, να κάνω εξετάσεις σπέρματος για τυχόν μόλυνση που δεν φαίνεται στις ουρολογικές/αιματολογικές. Εγώ το συνόδεψα και με Daflon (δική μου πρωτοβουλία…), σε μια εβδομάδα πέρασε ο πόνος, η “φουσκαλίτσα” παραμένει αλλά όχι όπως πριν και είχα μια (1) ικανοποιητική στύση. Μετά πάλι τα ίδια, τώρα μετά τον μήνα δεν μπορώ να έχω στύση παρά μόνο αν το προσπαθήσω εγώ με το χέρι και για 1-2 λεπτά… Παρατήρησα πως οι φλέβες στο πέος μου έχουν μικρύνει και σαν να έχω χάσει το μέγεθος που είχα προ μηνών. Πονάω ξανά πολύ…πάρα πολύ…Οι συνθήκες που επικρατούν στο περιβάλλον μου με τσακίζουν ψυχολογικά, ώστε μπορώ να πω πως επηρέαζαν τη στύση μου (σκέψεις), αλλά ως τώρα μπορούσα να είχα μια κακή σκέψη, την οποία έδιωχνα και οργανικά, ακόμα και να είχα κακή διάθεση, μπορούσα να έχω στύση, τώρα και με καλή διάθεση δεν μπορώ! Πλέον και η σύντροφός μου δείχνει την κούρασή της με το θέμα μου. Δεν ξέρω τι να κάνω, οι επιλογές μου είναι μόνο το ΙΚΑ και ο 2ος ουρολόγος, ο οποίος πάντα μιλάει για αντιβίωση…ο 1ος είναι αρκετά…. κουτσομπόλης και διαδίδει στη μικρή κοινωνία μας με μεγάλη άνεση το τι συμβαίνει στο ιατρείο του… Νιώθω εγκλωβισμένος, μέσα στη μείωση μισθού, μείωση ποιότητας διαβίωσης, μείωση αξιοπρέπειας, δεν αντέχω και τη μείωση του ανδρισμού μου…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αγαπητέ

Δυστυχώς, δεν έχει διαγνωσθεί η αιτία της στυτικής διαταραχής που βιώνετε. Το μόνο σωστό που σας προτάθηκε να κάνετε είναι το ντόπλερ υπερηχογράφημα πέους, το οποίο για τους λόγους που αναφέρετε δεν έγινε ποτέ.! Ένας πόνος στο πέος που εγκαθίσταται αιφνιδίως χρήζει υπερηχογραφικού ελέγχου απαραίτητα (μια και μπορεί να είναι τραύμα, θρόμβωση, Ν. Peyronie, κ.λπ.). Οι θεραπείες που σας δόθηκαν πραγματικά δεν μπορούμε να τις καταλάβουμε. Είναι προφανές ότι τη λύση δεν θα τη βρείτε εκεί που την ψάχνετε. Επίσης, είναι κατανοητά τα οικονομικά προβλήματα που σας εγκλωβίζουν, αλλά πάντα η επιλογή είναι δική σας. Ο ανδρισμός σας και η σχέση σας κινδυνεύουν από εσάς αυτή τη στιγμή και πρωτίστως εσείς μπορείτε να επωφεληθείτε από μια σωστή ανδρολογική εκτίμηση και θεραπεία, αφού έχετε μπει σε έναν φαύλο κύκλο που μόνος δύσκολα θα βγείτε. Νομίζουμε ότι ταλαιπωρηθήκατε αρκετά και πρέπει να κάνετε ένα βήμα παραπάνω.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης