Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει. Τις απαντήσεις επιμελείται η επιστημονική ομάδα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr

Είμαι μόλις 24 ετών και έχω πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δημήτρης: Γιατρέ, καλή σας μέρα. Είναι ίσως η 5 φορά που προσπαθώ να απαντήσετε στο ερώτημά μου! Είμαι μόλις 24 χρόνων και έχω πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας. Μέχρι πριν από 6 μήνες είχα άψογη στύση τουλάχιστον 1 φορά τη μέρα και από πρωινές στύσεις ήμουν οκ! Ξαφνικά μια τελευταία φορά είχα δοκιμάσει να κάνω σεξ με περίοδο χωρίς προφύλαξη και όλα μια χαρά!

Μετά από 2 μήνες που δοκίμασα να ξανά κάνω έρωτα με μια κοπέλα δεν τα κατάφερα, όσο κι αν το θελα όσο κι αν προσπάθησα. Αυτό συνεχιζόταν για 1 μήνα σίγουρα. Μετά παρατήρησα πως οι πρωινές μου στύσεις είναι αρκετά μειωμένες. Η στύση που μπορώ να καταφέρω είναι μεγάλη αλλά χαλαρή και δεν μπορώ να εισχωρήσω στο κόλπο της συντρόφου μου, ενώ, όταν το καταφέρνω, μετά από λίγη ώρα συνήθως τη χάνω. Παλαιότερα ποτέ δεν είχα κάτι ανάλογο, το μόνο που είχα ήταν ότι ίσως κάποιες φορές αργούσα να ολοκληρώσω, αλλά η στύση μου ήταν άψογη.

Έχω παρατηρήσει πως, αν προσπαθήσω να κάνω μια σεξουαλική αποχή για 5 μέρες, η πρωινή μου στύση επανέρχεται και μπορώ να κάνω έρωτα απροβλημάτιστα, αλλά μετά πάλι πρέπει να κάνω αποχή ενώ είμαι μόλις 24 χρόνων. Πήγα σε ανδρολόγο αλλά δεν έμεινα καλυμμένος, έκανα εξετάσεις γενικές αίματος και όλα ήταν άψογα και από ορμονικές ολική τεστοστερόνη που ήταν κοντά στο μέγιστο επίπεδο και προλακτίνη, η οποία ήταν αυξημένη και με όριο το 18 ήταν στο 26 μου σύστησε να πάρω βιάγκρα και ότι έχω ψυχολογικό πρόβλημα και πως θα μου περάσει, αλλά εγώ έχω αντίθετη άποψη και έβαλα τη συνταγή σε μια άκρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν έχει άλλον ανδρολόγο στην περιοχή μου, παρά μόνο έναν άλλον ουρολόγο. Τέλος παρατηρώ πως η ποσότητα του σπέρματός μου είναι μικρότερη από ό,τι ήταν παλαιότερα. Σκέφτομαι να πάρω κάποιο σκεύασμα αγρινίνης, αλλά δεν είμαι ακόμα σίγουρος. Τέλος να αναφέρω ότι μικρός είχα κάνει εγχείρηση κρυψορχίας. Θα ήθελα τη συμβουλή σας, καθώς θα ήταν αρκετά χρήσιμη για το επόμενο βήμα μου, παρακαλώ βοηθήστε με.

Αγαπητέ,

Προφανώς χρειάζεται να ολοκληρώσετε τον έλεγχο (προλακτίνη υψηλή! Επανάληψη), ώστε να βρεθεί το αίτιο εμφάνισης της διαταραχής. Δείτε άλλον ανδρολόγο, μια και τέτοια ζητήματα δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται και να βαφτίζονται τόσο εύκολα ως «ψυχολογικά».

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης