Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει. Τις απαντήσεις επιμελείται η επιστημονική ομάδα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr

Είναι σωστός ο τρόπος που χρησιμοποιώ το προφυλακτικό;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φώτης: Καλησπέρα, θα ήθελα να με βοηθήσετε σε ένα πρόβλημα που έχω όταν βάζω προφυλακτικό. Εάν τραβήξω πλήρως το πετσάκι προς τα πίσω και προσπαθήσω να βάλω το προφυλακτικό τότε αυτό «παγιδεύεται» ανάμεσα στη βάλανο και στο πετσάκι και δε μπορώ να το κατεβάσω μέχρι τη βάση του πέους μου. Αυτό που κάνω είναι να βάζω πλέον το προφυλακτικό χωρίς να κατεβάζω το πετσάκι. Γενικά πάντως έχω αρκετό πετσάκι, περισσότερο από το κανονικό και αναρωτιέμαι αν είναι σωστός ο τρόπος που χρησιμοποιώ τώρα το προφυλακτικό ή όχι. Ευχαριστώ!

Αγαπητέ,

Σε σκληρή και άκαμπτη στύση τοποθετείτε το προφυλακτικό με την βάλανο αποκαλυμμένη. Εάν υπάρχει δυσκολία δοκιμάστε ή άλλο νούμερο προφυλακτικό ή απευθυνθείτε σε ιατρό ώστε να γίνει εκτίμηση του δέρματος της πόσθης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης