Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει.

Υπάρχει περίπτωση να έχω μείνει έγκυος;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιατρέ καλησπέρα! Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής. Είμαι 23 και ήρθα σε επαφή με το αγόρι μου αλλά δεν πήραμε προφυλάξεις και εκσπερμάτωσε έξω.. Στις 28-2 μου ήρθε περίοδος. Ήρθαμε σε επαφή στις 24-2 και 27-2. Υπάρχει περίπτωση να έχω μείνει έγκυος; Έχω αγχωθεί πάρα πολύ.. αν σας είναι εύκολο απαντήστε μου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Αγαπητή,

Σύμφωνα με τις ημερομηνίες που παραθέτεις, οι ημέρες που είχατε ελεύθερη σεξουαλική επαφή δεν ανήκουν στις γόνιμες ημέρες σου και η πιθανότητα εγκυμοσύνης είναι ελάχιστες. Για να βεβαιωθείς όμως θα συνιστούσα να κάνεις μία ειδική εξέταση αίματος, που ονομάζεται β- χοριακή γοναδοτροφίνη και γίνεται σε ένα οποιοδήποτε μικροβιολογικό εργαστήριο της γειτονιάς σου, ανεξάρτητα από το αν έχεις φάει κάτι πριν ή όχι. Το αποτέλεσμα θα σου δείξει με ακρίβεια αν είσαι έγκυος ή όχι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα σου συνιστούσα να απευθυνθείς σε έναν Γυναικολόγο και να συζητήσεις μαζί του (αφού σε εξετάσει και σου κάνει τις απαραίτητες ερωτήσεις για να συμπληρώσει το ιστορικό σου) το θέμα της αντισύλληψης και των σεξουαλικών μεταδιδόμενων νοσημάτων. Με την σωστή ενημέρωση μπορείς να απολαύσεις χωρίς περιττά άγχη τον έρωτα με το αγόρι σου.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

Υπογράφει ο Dr Ιωάννης Απ. Πήχος MD PhD FRCOG MFFP
Χειρουργός – Γυναικολόγος – Μαιευτήρ
Αριστούχος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Διαπιστευμένος Ακόλουθος του Βασιλικού Κολλεγίου Μαιευτήρων-Γυναικολόγων Μεγ. Βρετανίας
Γονιμότητα Ζεύγους
Ενδοσκοπική Χειρουργική
Κυήσεις Υψηλού Κινδύνου
Διαβάστε περισσότερα: www.futurefamily.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης