Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει.

Υπάρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης; Πότε να κάνω το τεστ;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαρία: Με τον σύντροφο μου κάναμε ελεύθερα έρωτα αυτόν τον μήνα χωρίς όμως να τελειώσει μέσα μου. Ο κύκλος μου κυμαίνεται μεταξύ 23 με 26 ημερών. Τον προηγούμενο μήνα ωστόσο μου ήρθε περίοδος στις 19 ημέρες.. (19/2). Πέρασαν 28μέρες από τότε και ακόμα δεν μου ήρθε. Υπάρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης και πότε πρέπει να κάνω το τεστ; Ευχαριστώ.

Αγαπητή Μαρία,

Σύμφωνα με τα λεγόμενά σας δεν έχετε σταθερό κύκλο εμμήνου ρύσεως και με τα στοιχεία που παραθέτετε δεν είναι δυνατό να υπολογιστούν οι πιθανές γόνιμες ημέρες σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλό θα ήταν να μην κάνετε ένα τεστ κύησης του εμπορίου αλλά να πάτε σε ένα οποιοδήποτε μικροβιολογικό εργαστήριο και να κάνετε μία ειδική εξέταση που λέγεται β-χοριακή γοναδοτροφίνη, που θα σας δείξει με ακρίβεια και αξιοπιστία από την πρώτη ημέρα που έχετε καθυστέρηση, αν είστε έγκυος ή όχι. Την εξέταση αυτή μπορείτε να την κάνετε ανεξαρτήτως από το αν έχετε φάει κάτι πριν ή όχι.

Όταν θα έχετε το αποτέλεσμα θα σας συμβούλευα να προγραμματίσετε μία επίσκεψη στον Γυναικολόγο σας. Ακόμα και στην περίπτωση που δεν είσαστε έγκυος, θα πρέπει να διερευνηθεί το αίτιο των διαταραχών της εμμήνου ρύσεως. Ο Γυναικολόγος θα συμπληρώσει το ιατρικό ιστορικό σας, θα σας εξετάσει γυναικολογικά, θα κάνει έναν έγχρωμο διακολπικό υπέρηχο μήτρας και ωοθηκών άμφω και ενδεχομένως να σας ζητήσει και έναν εργαστηριακό ορμονολογικό έλεγχο. Όταν θα έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται, θα διαγνώσει το αίτιο των διαταραχών και θα σας καθοδηγήσει σωστά και υπεύθυνα στις πράξεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου να ρυθμιστεί ο κύκλος σας.

Τέλος καλό θα ήταν να συζητήσετε μαζί του σχετικά με την αντισύλληψη και την καταλληλότερη για εσάς μέθοδο.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

Υπογράφει ο Dr Ιωάννης Απ. Πήχος MD PhD FRCOG MFFP
Χειρουργός – Γυναικολόγος – Μαιευτήρ
Αριστούχος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Διαπιστευμένος Ακόλουθος του Βασιλικού Κολλεγίου Μαιευτήρων-Γυναικολόγων Μεγ. Βρετανίας
Γονιμότητα Ζεύγους
Ενδοσκοπική Χειρουργική
Κυήσεις Υψηλού Κινδύνου
Διαβάστε περισσότερα: www.futurefamily.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης