Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει.

Μικρή ποσότητα αίματος μετά από σκούπισμα. Τι μπορεί να είναι; Σε τι γιατρό να απευθυνθώ;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Α…: Εδώ και 2 μήνες όταν πάω τουαλέτα και σκουπίζομαι με το χαρτί υγείας, συχνά μετά το 5ο, 6ο ή 7ο σκούπισμα διακρίνω στο χαρτί μια πολύ μικρή ποσότητα αίματος, σε πάχος όσο μια κόκκινη γραμμή από ένα στυλό, και ένα πολύ ελαφρύ τσούξιμο το οποίο εξαφανίζεται αμέσως. Μόλις έβγαλα φωτογραφία με τη webcam και είδα ένα πολύ μικρό επίπεδο ερυθρό σημείο με μέγεθος λιγότερο από 1mm επί 2mm, το οποίο βρίσκεται προς την πίσω πλευρά του σώματος. Να είναι από τρίχα; Από σπυρί; Σεξουαλικό νόσημα; Αιμορροΐδες; Ραγάδα; Παρεμπίπτοντος έχω να κάνω σεξ 5 μήνες.

Ως κάτοικος σε νησί μου είναι πολύ δύσκολο να πάω σε γιατρό εδώ πέρα, οπότε σας θερμοπαρακαλώ απαντήστε μου να ξέρω αν χρειάζεται να κατέβω Αθήνα. Και αν ναι, σε ανδρολόγο ή δερματολόγο;

Αγαπητέ,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρέπει να απευθυνθείτε σε χειρούργο για μια σωστή εκτίμηση και θεραπεία. Πάντως δεν φαίνεται για σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης