Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει.

Ο υποσπανδίας εμποδίζει τη φαλλοπλαστική;

Μιχάλης: Κύριε Κωνσταντινίδη, πήρα το θάρρος να σας γράψω για κάτι που με ταλαιπωρεί αισθητικά και ψυχολογικά από τότε που θυμάμαι να έχω ολοκληρωμένες σχέσεις. Συγκεκριμένα, δεν ήμουν ποτέ ικανοποιημένος με το μέγεθος του πέους μου και στην ηλικία των 42 ετών αποφάσισα να καταφύγω στη λύση της φαλλοπλαστικής. Επισκέφθηκα πριν μερικές ημέρες έναν χειρουργό-ουρολόγο, για να δει την κατάσταση και ενώ περίμενα να διευθετήσουμε το θέμα όσον αφορά την ημέρα της επέμβασης μου λέει ότι υπάρχει περαιτέρω πρόβλημα που πρώτη φορά άκουσα και λέγεται υποσπανδίας. Φυσικά παρατηρούσα την ουρήθρα που ήταν τόσα χρόνια στη βάση κάτω από τη βάλανο, αλλά θεωρούσα ότι ήταν κάτι ποιο απλό (π.χ. ότι δεν ξεκολλούσε σε εμένα το πετσάκι και με την επέμβαση θα ερχόταν φυσιολογικά). Υπάρχει μια κλίση του πέους σε στύση λόγω της υποσπανδίας και σε συνδυασμό με το όχι αποδεκτό μέγεθος με έχει κάνει ν απέχω από κάθε σεξουαλική πράξη εδώ και 2 μήνες περίπου παρ ότι ποτέ δεν είχα και δεν έχω πρόβλημα στύσης. Ο υποσπανδίας χειρουργείται κατά κόρον σε παιδικές ηλικίες κάτι που δεν ξέρω αν γινότανε και πριν 42 χρόνια. Αποφάσισα να συζητήσω ανοικτά με τους γονείς μου και να τους ρωτήσω αν είχε αναφερθεί ποτέ όταν ήμουν σε μικρή ηλικία τέτοιος χαρακτηρισμός αλλά ή απάντηση τους ήταν αρνητική. Η ενημέρωση που είχα από τον Ιατρό ομολογώ ήταν άψογη, εξηγώντας μου ότι αν ήμουν 20-25 χρονών δεν θα το συζητούσαμε αλλά θα προχωρούσαμε σε αποκατάσταση σε συνδυασμό με φαλλοπλαστική με τη μέθοδο της «αποσυναρμολόγησης» έτσι ώστε να μπορέσει ν αποκαταστήσει και τα συμπτώματα του υποσπανδία. Αυτή τη στιγμή όπως σα προανέφερα είμαι 42 ετών παντρεμένος με 2 παιδιά (δίδυμα) τα οποία προήλθαν κατόπιν διπλής προσπάθειας με εξωσωματική γονιμοποίηση. Διάβασα ότι υπογονιμότητα μπορεί να προέλθει από υποσπανδία αν και τα σπερμοδιαγράμματα έδειξαν κινητικότητα κοντά στο 0% και δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν να συνδεθούν αυτά μεταξύ τους αφού σαν σύμπτωμα ψάχνοντας βρήκα μόνο την εκσπερμάτιση εκτός του κόλπου. Σας τα ανέφερα αυτά σε μορφή εξομολόγησης για να δείτε ότι σε αυτό τον τομέα υπάρχουν πολλά προβλήματα με έχουν επηρεάσει τόσο πολύ και είμαι έτοιμος να καταφύγω σε οποιοδήποτε μέσο για να τα αποκαταστήσω (Φαλλοπλαστική – υποσπανδίας). Θα ήθελα τη συμβουλή σας και την Ιατρική σας γνώμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αγαπητέ Μιχάλη,

Ο υποσπαδίας χειρουργείτα,ι όταν ο ασθενής αποφασίσει ότι θέλει να το αποκαταστήσει με την προϋπόθεση ότι δεν δημιουργεί προβλήματα στον άνδρα. Δεν σημαίνει ότι επειδή είστε 42 ετών δεν μπορείτε να χειρουργηθείτε για αποκατάσταση του προβλήματος. Αυτό μπορεί να γίνει σε συνδυασμό με τη φαλλοπλαστική. Αν αυτό μπορεί να γίνει με μία χειρουργική επέμβαση ή απαιτούνται περισσότερες, θα πρέπει να σας δούμε από κοντά. Τα ανατομικά χαρακτηριστικά έχουν πολύ μεγάλη σημασία σε αυτού του είδους τις χειρουργικές επεμβάσεις. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, είμαστε στη διάθεσή σας.

Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης