Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει.

Περίοδος και σεξουαλική επαφή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νατάσα: Καλησπέρα … Την Παρασκευή 6/1/2012 αδιαθέτησα. Η περίοδος μου κρατάει περίπου 3 με 4 μέρες. Όταν μου ήρθαν δηλαδή στις 6/1 έκανα έρωτα με το αγόρι μου χωρίς προφυλακτικό και τελείωσε μέσα μου! Στις 8/1/2012 ήταν η Τρίτη μέρα της περιόδου μου και ξανά έγινε ακριβώς το ίδιο! Ο κύκλος μου έχει αλλάξει από τότε που έχω σεξουαλική επαφή σταθερή.. Και από 21 μέρες τώρα έχω μετά από 25 μέρες ! Είμαι 21χρονων.. Σας παρακαλώ απαντήστε μου!!

Αγαπητή Νατάσα,

Δυστυχώς στο μήνυμα δεν υπάρχει σαφώς διατυπωμένο κάποιο ερώτημα. Με την ελεύθερη σεξουαλική επαφή ελλοχεύει ο κίνδυνος μετάδοσης σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων αλλά μίας ενδεχομένως ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερχόμενη σε ελεύθερη σεξουαλική επαφή με τον σύντροφό σου είναι σαν να έρχεσαι σε επαφή με όλες τις πρώην σεξουαλικές συντρόφους του ρισκάροντας κάποια μόλυνση ανεξαρτήτως της φάσης του κύκλου σου. Όσον αφορά την πιθανότητα εγκυμοσύνης όσο έχεις περίοδο, αυτή είναι μικρή αλλά υπάρχουν περιπτώσεις, που κάποια κολπική αιμόρροια μπορεί να εκληφθεί ως περίοδος ενώ δεν είναι στην πραγματικότητα. Σε καμία περίπτωση ο υπολογισμός των γόνιμων ημερών από κάποια γυναίκα δεν αποτελεί ασφαλή μέθοδο αντισύλληψης.

Θα σε συμβούλευα να επισκεφτείς τον γυναικολόγο σου και να συζητήσεις μαζί του τις μεθόδους αντισύλληψης προκειμένου να επιλέξετε από κοινού αυτή που ταιριάζει περισσότερο στην περίπτωσή σου.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

Υπογράφει ο Dr Ιωάννης Απ. Πήχος MD PhD FRCOG MFFP
Χειρουργός – Γυναικολόγος – Μαιευτήρ
Αριστούχος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Διαπιστευμένος Ακόλουθος του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων-Γυναικολόγων Μεγ. Βρετανίας
Γονιμότητα Ζεύγους
Ενδοσκοπική Χειρουργική
Κυήσεις Υψηλού Κινδύνου
Διαβάστε περισσότερα: www.futurefamily.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης