Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει.

Πολλές φορές αδυνατώ να εκσπερματίσω

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιάννης: Γεια χαρά! Εδώ και λίγο καιρό έχει αρχίσει η σεξουαλική μου ζωή. Δυστυχώς ή ευτυχώς οι εμπειρίες μέχρι τώρα είναι μόνο με ιερόδουλες στους οίκους ανοχής. Το πρόβλημα είναι ότι τις περισσότερες φορές έχω αδυναμία εκσπερμάτισης και δεν ξέρω από που προκύπτει. Μόνος μου μπορώ και ολοκληρώνω αλλά όταν είμαι με παρτενέρ πολύ δύσκολα! Έχω δοκιμάσει τα πάντα και να πάω έπειτα από αρκετές μέρες αποχής, διάφορες στάσεις κλπ χωρίς αποτέλεσμα. Το πρόβλημα μάλλον είναι καθαρά ψυχολογικό αλλά αυτό που με παραξενεύει είναι ότι έχω άγχος αλλά όχι και σε τόσο μεγάλες ποσότητες ώστε να μου επιβραδύνει την εκσπερμάτιση. Πήγα σε γιατρό (χειρουργό-ουρολόγο) και μου έκανε κάτι υπέρηχους χωρίς να βλέπει κάποιο πρόβλημα και ρίχνοντάς τα όλα στον ψυχολογικό τομέα λόγω του νεαρού της ηλικίας μου… Θα χαιρόμουν πολύ αν μου προτείνατε πως να το αντιμετωπίσω. Ευχαριστώ!

Αγαπητέ,

Θα χρειαστεί να κάνετε και έναν ορμονικό έλεγχο, ώστε να αποκλειστεί εντελώς ο οργανικός παράγοντας. Περεταίρω θα χρειαστεί να επισκεφτείτε έναν ειδικό ψυχικής υγείας ώστε να δείτε ποιος ή ποιοί είναι οι ψυχικοί παράγοντες, που δυσκολεύουν ή αναστέλλουν την εκσπερμάτιση σας, ώστε να μην αποκτήσετε μαθησιακό πρόβλημα που να συνδέει την αναστολή εκσπερμάτισης με τη σεξουαλική επαφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το άγχος μπορεί όπως λέτε να μην είναι αρκετό, όμως το άγχος επίδοσης που σας θέτει σε μια κατάσταση επιφυλακής, κάθε φορά που έρχεστε σε σεξουαλική επαφή αναμένοντας αν θα εκσπερματίσετε ή όχι, είναι ικανός παράγοντας συνέχειας και μεγιστοποίησης του προβλήματος.

Θεραπευτικές λύσεις υπάρχουν, απευθυνθείτε στην Ε.Μ.Α.Σ.(210-6777070) για να βοηθηθείτε σχετικά με τους ειδικούς στους οποίους καλό είναι να απευθυνθείτε.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης