Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει.

Πώς μεταδίδεται ο ΗΙV;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαρία: Καλά, είσαι γιατρός εσύ με αυτά που γράφεις; HIV από φιλί στο στόμα; Τράβα σε κανένα συνέδριο για τον HIV… αναφέρομαι σε αυτό… «Τάσος: Γιατρέ, μετά από πρόσφατη επαφή μου με ιερόδουλη, θα ήθελα να σας ρωτήσω αν μεταδίδεται κάποιος ιός από φιλιά σε στόμα-γλώσσα. Ευχαριστώ. Αγαπητέ, Όλα τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (HIV κλπ) μπορεί να μεταδοθούν με τον τρόπο που περιγράφετε».

Αγαπητή

Το σάλιο μπορεί να περιέχει τον HIV ιό, όπως και όλα τα σωματικά υγρά (σπέρμα, κολπικά εκκρίματα και φυσικά το αίμα) σε μικρότερες ποσότητες (δυναμικό ιού).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πιθανότητα μετάδοσης του ιού (όπου και εάν διαβάσετε ή στα συνέδρια που συμμετέχετε) σε σχέση με το φίλημα αναφέρεται ως ανύπαρκτη.

Βέβαια, στις υποσημειώσεις υπογραμμίζεται ότι, εάν συνυπάρχουν στοματικές αμυχές (ανεπαίσθητοι τραυματισμοί ούλων, εκχυμώσεις ούλων, χαλασμένα δόντια), εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του ιού, αν και μικρότερος σε σύγκριση με μια μετάγγιση αίματος.

Σας προκαλώ, λοιπόν, να προχωρήσετε σε ένα παθιασμένο φιλί με κάποιον άγνωστο άνδρα (υπογράφετε σαν Μαρία) χωρίς να του έχετε κάνει στοματική εξέταση πριν και να καθορίσετε εσείς βάσει των πιθανοτήτων αν θα είστε μετά οροθετική ή όχι και για πόσο χρονικό διάστημα.

Όταν καλείσαι να καθοδηγήσεις κάποιον μέσα από αυτήν τη μορφή επικοινωνίας και είσαι και ιατρός (εδώ η μεγάλη διαφορά με τους λοιπούς γκουρού και παντογνώστες), είναι ανήθικο να παίρνεις αυτό το ρίσκο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης