Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει.

Χρειάζεται επέμβαση η κιρσοκήλη;

Καλημέρα σας,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είμαι έφηβος και από μικρός αντιμετωπίζω κάποια «προβλήματα». Για παράδειγμα, το πέος μου γέρνει μόνο προς τα αριστερά (και όχι πρoς τα κάτω) και έχω και κιρσοκήλη. Όπως καταλαβαίνετε έχω στρες καθημερινά γι’ αυτούς τους λόγους. Ωστόσο πριν από λίγο διάστημα είχα πάει για δεύτερη φορά σε ουρολόγο (γιατί πονούσα συχνά στον αριστερό όρχι -όπου είναι και η κιρσοκήλη- και έκανα εξέταση για την κιρσοκήλη και μου είπε ότι είναι μη-εγχειρήσιμη… Για το πέος δεν ανέφερα τίποτα στον ουρολόγο… γιατί ντρεπόμουν…! Θα ήθελα, λοιπόν, τη γνώμη σας και για τα δύο «προβλήματά» μου και αν το πρόβλημα με το πέος «λύνεται» και χωρίς κάποια επέμβαση. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αγαπητέ, καλησπέρα σας,

Σχετικά με το πέος είναι σημαντικό πόσο σοβαρή είναι η κλίση σε στύση και κατά πόσο αυτό δημιουργεί ή θα δημιουργήσει πρόβλημα στο μέλλον στη σεξουαλική πράξη. Η κιρσοκήλη σας φαίνεται ότι είναι συμπτωματική, εάν δηλαδή έχετε πόνο στον όρχι, αυτό είναι ένα σύμπτωμα και τις περισσότερες φορές γι’ αυτό τον λόγο χειρουργείται. Γι’ αυτό θα πρότεινα να σας εξετάσει κάποιος ουρολόγος εφήβων, απευθυνθείτε στην ανοιχτή γραμμή της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ 210-6777070).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης