Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει. Τις απαντήσεις τις επιμελείται η επιστημονική ομάδα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr.

Νίκη Β.: Καλησπέρα.. θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση.. Έχω έρθει σε επαφή δύο φορές με το άτομο το οποίο είμαι τώρα μαζί… Χρησιμοποιήσαμε προφυλακτικό.. Είχε περάσει μιάμιση ώρα και δεν είχε τελειώσει.. Μου είπε ότι τον ενοχλεί το προφυλακτικό και έχει τελειώσει δύο φορές στην ζωή του… Είναι 25 χρονών και μου φαίνεται περίεργο αυτό.. Συναντηθήκαμε μετά από μιάμιση βδομάδα και δεν βρεθήκαμε σεξουαλικά… Απλά πιστεύω πως έχει πρόβλημα και επειδή δεν τελειώνει δεν έχει και όρεξη να κάνει σεξ… Και αναρωτιέμαι αν διορθώνεται… Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και θα περιμένω την πολύτιμη βοήθεια σας…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απάντηση:

Αγαπητή,

Το προφυλακτικό σε πολλούς άνδρες δημιουργεί άγχος για λάθος λόγους που δεν είναι εύκολο να σας το εξηγήσω σε λίγες γραμμές. Επειδή είναι νέος και υγιής υποψιάζομαι το πρόβλημα θα ξεπεραστεί, αν μιλήσει μαζί μας. Φάρμακα αλλά και άλλες θεραπείες μπορούν να βοηθήσουν, το σίγουρο είναι ότι λύνεται.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης