Αμαλία Σοφιανοπούλου 

Βίντεο που δείχνει μικρά αρκουδάκια να τρέχουν τη νύχτα στην Εγνατία Οδό, έξω από το Μέτσοβο, κυκλοφόρησε στο TikTok.

Σημειώνεται πως τον τελευταίο καιρό όλο και πληθαίνουν τα περιστατικά με άγρια ζώα τα οποία κατεβαίνουν από τα βουνά και πλησιάζουν κατοικημένες περιοχές προκειμένου να βρουν τροφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, την ανησυχία τους εξέφρασαν και οι χρήστες της δημοφιλής πλατφόρμας στα σχόλια του βίντεο οι οποίοι αναρωτιούνταν για την τύχη των μικρών αρκούδων και για το εάν υπήρξε κάποια μέριμνα.

@milia_metsovou_amerou #milia_metsovou_amerou #epirus #ζωήστοχωριό #villagelife #Ήπειρος #mountain #discovergreece #greekmountains #αρκούδα #metsovo #metsovogrecce ♬ πρωτότυπος ήχος – milia_metsovou_amerou

Μιλώντας στην «Ζούγκλα» ο υπεύθυνος Τύπου του «Αρκτούρου» Πάνος Στεφάνου ανέφερε πως δεν χρειάστηκε να γίνει κάποια επέμβαση από την οργάνωση ενώ σχολίασε το περιστατικό λέγοντας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Εγνατία στα περισσότερα σημεία της είναι κλεισμένη ώστε να μην μπαίνουν αρκούδες αλλά μάλλον οι συγκεκριμένες βρήκαν κάποια δίοδο, ίσως από σημείο που έχει υποστεί κάποια καταστροφή και κατόρθωσαν να βγουν στον δρόμο. Ωστόσο, το πρόβλημα με τις αρκούδες στην Εγνατία έχει λυθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, σχεδόν εξολοκλήρου.

Δεν υπάρχει κατοικημένη περιοχή κοντά στο σημείο όπου εμφανίστηκαν τα δύο αρκουδάκια. Όταν όμως κάνουν την εμφάνισή τους κοντά σε σπίτια συνήθως είναι λόγο της εύκολης πρόσβασης σε φαγητό καθώς  μπορούν να βρουν ανοιχτούς κάδους και σκουπίδια έξω από κατοικίες ή χωράφια χωρίς περίφραξη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης