Με τρία καπνογόνα και ένα αυτόματο όπλο άγνωστος εισήλθε σε μπαρ στην πόλη Thousand Oaks στην Καλιφόρνια και έριξε τουλάχιστον 30 σφαίρες. Σύμφωνα με τον σερίφη της κομητείας της Βεντούρα, 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον 20 τραυματίες.
Το BBC μεταδίδει ότι οι νεκροί είναι 13, συμπεριλαμβάνοντας τον δράστη της επίθεσης και έναν αστυνομικό.

Οι τοπικές Αρχές μέσω Twitter καλούσαν τους πολίτες να μην πλησιάσουν το σημείο. Σύμφωνα με την «Dailymail», το μπαρ ήταν γεμάτο νεαρά άτομα, αφού φιλοξενούσε ένα event για φοιτητές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τουλάχιστον 200 άνθρωποι βρίσκονταν στον χώρο την ώρα της επίθεσης.

Μιλώντας στο δίκτυο ABC 7, ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως ένας άνδρας ασφαλείας του μπαρ ήταν νεκρός στο έδαφος. Οι θαμώνες πανικόβλητοι έσπασαν τα τζάμια του μπαρ με καρέκλες, στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν άρον άρον την αίθουσα. Ο δράστης φορούσε μαύρο τζάκετ και γυαλιά ηλίου. Κρατούσε στο χέρι του ένα μεγάλο όπλο (προφανώς κάποιου τύπου ημιαυτόματο).
Ένας τρίτος μάρτυρας ανέφερε: «Αυτός ο μανιακός εισήλθε στο μπαρ, έριξε τα καπνογόνα προκειμένου να προκαλέσει σύγχυση και άνοιξε πυρ στην περιοχή της πίστας, όπου χόρευαν οι άνθρωποι. Πρέπει να σκότωσε πολλούς νέους».
Από την τοπική αστυνομία έγινε γνωστό πως ο δράστης πυροβόλησε τουλάχιστον 30 φορές και πως οι θαμώνες προσπάθησαν να κρυφτούν στις τουαλέτες και σε άλλα σημεία στο βάθος του μπαρ.
Αυτοί που κατάφεραν να βγουν από το κέντρο διασκέδασης βρήκαν καταφύγιο σε γειτονικό βενζινάδικο, όπου στήθηκε ένας πρόχειρος σταθμός πρώτων βοηθειών.
Κατά τη διάρκεια των ενεργειών της η τοπική αστυνομία αναβάθμισε το επεισόδιο στην κατηγορία 2, ενώ το σημείο ήταν περικυκλωμένο από ειδικές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες είχαν λάβει θέσεις με τη συμμετοχή ελεύθερων σκοπευτών.

Συλλυπητήριο μήνυμα του ελληνικού ΥΠΕΞ:

«Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων της επίθεσης που σημειώθηκε στην Καλιφόρνια, καθώς και την αλληλεγγύη μας στον Αμερικανικό λαό και την κυβέρνηση των ΗΠΑ στον αγώνα τους για την καταπολέμηση κάθε μορφής βίας @USEmbassyAthens» αναφέρει συγκεκριμένα το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας 19χρονος τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να σπάσει το παράθυρο για να βγει από το «Borderline» στο άκουσμα των πυροβολισμών
To σημείο της επίθεσης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης