Στοιχεία-«φωτιά» που… καίνε τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο προσκόμισε στην κατάθεσή της η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου, κατονομάζοντάς τον για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.

Η ευθεία αναφορά στον κ. Παπαγγελόπουλο από την Ελένη Ράικου αλλά και τα όσα είπε, στο πλαίσιο της έρευνας για τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis, ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας, στέλνουν αμελλητί στη Βουλή και τις δύο καταθέσεις, προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κα Ράικου όχι μόνο επέμεινε στην αναφορά που είχε καταθέσει, παραιτούμενη από τη θέση της πριν από δύο χρόνια, αλλά κατονόμασε τον κ. Παπαγγελόπουλο ότι ήταν εκείνος που άλλοτε άμεσα και άλλοτε έμμεσα παρενέβαινε στο έργο της, ασκώντας της αφόρητες πιέσεις προκειμένου να «χειραγωγήσει» την πορεία των υποθέσεων που η ίδια χειριζόταν.  

Η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς αποκάλυψε χωρίς περιστροφές την ταυτότητα του περίφημου «Ρασπούτιν», τον οποίο άλλωστε κύκλοι προσκείμενοι σε εκείνη είχαν «βαφτίσει» με αυτό το προσωνύμιο λίγους μήνες μετά την παραίτησή της. 

Έντεκα ακριβώς μήνες από τότε που μέσω κύκλων προσκείμενων στην κα Ράικου γινόταν για πρώτη φορά λόγος για τον διαβόητο «Ρασπούτιν», ο οποίος, «εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ,  με ύφος “νταβατζή”», υποδείκνυε «πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις», η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς κατέθεσε συγκεκριμένα έγγραφα που ενισχύουν τις βαριές κατηγορίες της σε βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατάθεση της κας Ράικου έρχεται να στηρίξει τις καταγγελίες του πρώην εποπτεύοντος της έρευνας για τη Novartis Ιωάννη Αγγελή για εξωθεσμικές παρεμβάσεις στην υπόθεση. Ακόμη μάλιστα κι αν οι καταγγελίες Αγγελή στερούνται αποδεικτικών στοιχείων, αφού ο ίδιος επικαλείται μαρτυρίες άλλων, όπως της πρώην εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, η κυρία Ράικου είναι σε θέση να γνωρίζει… ιδίοις όμμασι το άγνωστο για πολλούς «παρασκήνιο» που ακολουθούσε τις «βαριές» υποθέσεις που χειριζόταν.

Έτσι, λοιπόν, η κατάθεση της Ελένης Ράικου αναδεικνύεται εξαιρετικής σημασίας για την εξέλιξη της υπόθεσης που έχει κεντρικό πρόσωπο τον Δημ. Παπαγγελόπουλο.

Για αυτόν τον λόγο, οι αρμόδιοι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης διαβίβασαν την κατάθεση της κας Ράικου μαζί με τα έγγραφα που αυτή προσκόμισε. Επίσης, στη Βουλή απέστειλαν και το υπόμνημα του Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος φέρεται να αναφέρθηκε σε πολιτικά πρόσωπα για να αποφασίσει το Κοινοβούλιο και με βάση τις συγκεκριμένες αναφορές αν θα πρέπει να αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του κ. Παπαγγελόπουλου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης