Η Ευρώπη είναι προετοιμασμένη για διάφορες εκβάσεις στην αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές τους, δήλωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το ερώτημα είναι αν η ευρωζώνη είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα. Η απάντηση σε αυτό είναι “ναι”»Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομίας, σε ερώτημα εάν υπάρχει «Plan B» για την Ελλάδα απάντησε: «Το ερώτημα είναι αν η Ολλανδία είναι προετοιμασμένη, ή αν η ευρωζώνη είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα. Η απάντηση σε αυτό είναι “ναι”».

Μιλώντας ενώπιον βουλευτών του ολλανδικού κοινοβουλίου στη Χάγη δήλωσε επίσης ότι «Επιδιώκουμε μία σταθερή συμφωνία που θα οδηγήσει σε μέτρα μεταρρυθμίσεων».

Ακόμη ανέφερε ότι το ελληνικό πακέτο μεταρρυθμίσεων μπορεί να περιλαμβάνει τον κατώτατο μισθό. Πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι ανεξάρτητη και αποφασίζει μόνη της για την προσαρμογή του ορίου του ELA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, o επικεφαλής του Eurogroup δημοσίευσε στο Twitter τον ακριβή διάλογο με τους Ολλανδούς βουλευτές:

«Ερώτηση: Είστε έτοιμοι για ένα Grexit;

Απάντηση Ντάισελμπλουμ: Ναι. Ολλανδία και Ευρωζώνη είναι προετοιμασμένες για τέτοια ενδεχόμενα. Η Ευρώπη είναι προετοιμασμένη για οποιαδήποτε έκβαση σχετικά με τη διαπραγμάτευση Ελλάδας-δανειστών».

Εν συνεχεία ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ξοδεύει λιγότερο χρόνο σε συνεντεύξεις και περισσότερο στο να αποφύγει την άβυσσο. Η χρονοβόρα διαδικασία είναι κακό για τις ελληνικές τράπεζες».

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης