Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος, Σωτήρης Σκουλούδης
Βίντεο – φωτογραφίες: Παναγιώτης Σαγκούρης

Την Παρασκευή θα συνεχιστεί η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ύστερα από απόφαση των δικαστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Στις 15 Μαΐου, ημέρα Παρασκευή, η συνέχιση της δίκης για την υπόθεση της Χρυσής ΑυγήςΑιτήματα για ανάκληση περιοριστικών όρων υπέβαλαν οι βουλευτές της παράταξης Δημήτρης Κουκούτσης και Μιχαήλ Αρβανίτης, οι οποίοι ήταν παρόντες στην ακροαματική διαδικασία, ενώ το ίδιο έπραξε και ο δικηγόρος του Νίκου Μιχαλολιάκου. Η ηγεσία του κόμματος ήταν απούσα και αυτήν τη φορά, σε μια προσπάθεια να δείξει ότι δεν συνδέεται με τα όσα υπάρχουν στο κατηγορητήριο. Ο Δημήτρης Κουκούτσης ζήτησε την ανάκληση του περιοριστικού όρου του κατ´ οίκον περιορισμού, ενώ ο Μιχαήλ Αρβανίτης ζήτησε την ανάκληση του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης ομιλιών σε συγκεντρώσεις ή άλλες κομματικές δραστηριότητες εκτός Βουλής. «Είμαι μισός βουλευτής» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ανάλογο αίτημα για αντικατάσταση των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα υπέβαλε και ο βουλευτής Αντώνιος Γρέγος, επικαλούμενος ότι μετέχει σε ειδική επιτροπή της Βουλής και πρέπει να ταξιδεύει εκτός Ελλάδας. Επιπλέον, οι δύο δικηγόροι που έχουν αυτεπαγγέλτως διοριστεί από το προεδρείο κατέθεσαν αίτημα για να τους δοθεί περισσότερος χρόνος προκειμένου να μελετήσουν με προσοχή τη δικογραφία. Σε διαφορετική περίπτωση διεμήνυσαν πως θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, κάνοντας λόγο για ακυρότητα της διαδικασίας.

Από πολιτικά πρόσωπα οι μοναδικοί που έχουν εμφανιστεί μέχρι σήμερα στη δίκη είναι ο Δημήτρης Αρβανίτης, ο Στάθης Μπούκουρας, ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος και ο Δημήτρης Κουκούτης.

Αλλαγή χώρου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως και τις προηγούμενες φορές, έτσι και τώρα, συνήγοροι υπεράσπισης και τοπικοί φορείς (δήμαρχος Κορυδαλλού) ζήτησαν από την πρόεδρο αλλαγή αίθουσας, καλώντας τη να εκδώσει διάταξη και να τη στείλει στον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Από τη μεριά της η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη ξεκαθάρισε πως «μόνον στην περίπτωση που υπάρχει άμεσα διαθέσιμη αίθουσα, η δίκη θα μεταφερθεί σε άλλον χώρο», επισημαίνοντας ότι «είμαστε δικαστές και βρισκόμαστε εδώ για να δικάσουμε όχι για να υποβάλλουμε αιτήματα. Εσείς μπορείτε να απευθυνθείτε στον υπουργό».

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό των φυλακών Κορυδαλλού. Κλειστά παρέμειναν και σήμερα σχολεία και παιδικοί σταθμού του δήμου. Παραστάσεις διαμαρτυρίας τοπικών φορέων και αντιφασιστικών οργανώσεων πραγματοποιήθηκαν έξω από το σωφρονιστικό ίδρυμα.

Δείτε φωτογραφίες από το εσωτερικό της αίθουσας

Βίντεο και φωτογραφίες από τις διαδηλώσεις

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα

Διαβάστε επίσης:
Eν μέσω διαμαρτυριών άρχισε εκ νέου η δίκη για τη Χρυσή Αυγή, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Μαΐου 2015, 09:32

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης