Την αντίδραση της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου προκάλεσε η απόφαση της αστυνομίας να ανακόψει την πορεία εργαζομένων στα νοσοκομεία προς τo Yπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Από ποιον έχετε εντολή;» ρώτησε επιτακτικά τον επικεφαλής και πρόσθεσε πως η αστυνομία δεν έχει δικαίωμα να αποκλείει την πρόσβαση στη Βουλή.

«Εγώ έχω δώσει εντολή η Βουλή να είναι ανοικτή σε όποιον θέλει να διαμαρτυρηθεί και οι πολίτες να καταθέτουν ψήφισμα διαμαρτυρίας. Για ποιόν λόγο έχει δημιουργηθεί αυτή η κατάσταση;», είπε στον αστυνομικό υπάλληλο.

Όταν ο επικεφαλής της αστυνομίας απάντησε ευγενικά ότι αυτή ήταν η εντολή, η πρόεδρος της Βουλής, με οργισμένο ύφος, ζήτησε να μάθει ποιος έδωσε τη διαταγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ένταση μεταξύ εργαζομένων και ΜΑΤ διήρκεσε για λίγα λεπτά, χάρη στην παρέμβαση της Ζωής, η οποία τα «έβαλε» με τον αστυνομικό, άνοιξε η οδός Βασιλίσσης Σοφίας, ωστόσο οι διαδηλωτές είχαν… αποχωρήσει, πλην των δημοσιογράφων και των εικονοληπτών που κατέγραψαν τον ολιγόλεπτο έντονο διάλογο έξω από το Κοινοβούλιο.

Ο διάλογος της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον αστυνομικό:

Aπό τη οργισμένη παρέμβαση στην αποχώρηση με το λουλούδι ανά χείρας, φωτό: eurokinissi

Διαβάστε επίσης:

Μικροεντάσεις στην πορεία των εργαζόμενων στην Υγεία -Παρέμβαση Ζ. Κωνσταντοπούλου, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015, 14:53

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων στην πλατεία Κοτζιά
, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015, 11:36

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης