Φίλιππος Καραμέτος

Mία ακόμη επιτυχία στην προσπάθεια καταπολέμησης του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής πέτυχαν οι υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. Αττικής-Αιγαίου σε συνεργασία με το Ε΄ Τελωνείο Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, στις 18-09-2015 αξιοποιώντας πληροφορίες που περιήλθαν στο ΣΔΟΕ εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά μεγάλες ποσότητες καπνικών σε εμπορευματοκιβώτιο που προήρχετο από το ΒΙΕΤΝΑΜ με δηλωθέν εμπόρευμα επί των φορτωτικών εγγράφων «υπαίθρια είδη διακόσμησης».

Στον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι το εμπορευματοκιβώτιο περιείχε 990 χαρτ/τια, ήτοι 9.900.000 τεμ. τσιγάρα μάρκας COOPER και ROYAL BLUE, ενώ στην ίδια φορτωτική υπήρχε και δεύτερο εμπορευματοκιβώτιο το οποίο περιείχε 95 χαρ/τια με διάφορα ξύλινα έπιπλα, με σκοπό την παραπλάνηση των Αρχών.

Οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο ποσό των 1.811.529,70 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, στις 22-09-2015 και με την καθοριστική συμβολή του σκύλου-ανιχνευτή της Υπηρεσίας “DIABLO”, κατασχέθηκε και τρίτο εμπορευματοκιβώτιο με μεγάλες ποσότητες καπνικών, που προήρχετο από το ΒΙΕΤΝΑΜ με δηλωθέν εμπόρευμα επί των φορτωτικών εγγράφων, «υποδήματα» και τελικό προορισμό την Βουλγαρία.

Στον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι το εμπορευματοκιβώτιο αντί των υποδημάτων περιείχε 960 χαρτοκιβώτια ήτοι 9.600.000 τεμ. τσιγάρα μάρκας ROYAL BLUE, ενώ χρησιμοποιήθηκαν ως προκάλυμμα (τάπα) 135 χαρτοκιβώτια με υποδήματα, με σκοπό την παραπλάνηση των Αρχών.

Οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο ποσό των 1.756.634,86 ευρώ .

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης