Η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω στην προστασία της πρώτης κατοικίας διαμηνύουν με έμφαση και προς κάθε κατεύθυνση κυβερνητικά στελέχη θέτοντας στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές πρωτίστως το ηθικό μέρος του ζητήματος και ενώ αναζητείται επειγόντως πολιτική λύση.

Ως σύμμαχο στην προσπάθεια αυτή η κυβέρνηση βλέπει τον Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος θα βρίσκεται την Τρίτη στην Αθήνα. Με βασικό επιχείρημα την υπερπροσπάθεια που έχει γίνει για την εφαρμογή των 46 από τα 48 προαπαιτούμενα και τη ψήφιση στην ώρα του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η κυβέρνηση προσδοκά να αμβλύνει την άτεγκτη στάση των δανειστών ώστε η ψαλίδα για τους πλειστηριασμούς να κλείσει κάπου στη μέση, με στόχο και οι οικογένειες που δεν έχουν να μην πληγούν αλλά και οι έχοντες να πληρώσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω στην προστασία της πρώτης κατοικίας διαμηνύουν με έμφαση και προς κάθε κατεύθυνση κυβερνητικά στελέχηΠαράλληλα η κούρσα των εξελίξεων περιλαμβάνει το δεύτερο πακέτο μέτρων που πρέπει να είναι έτοιμο έως τις 15 Νοεμβρίου ώστε η κυβέρνηση να προλάβει την πρώτη αξιολόγηση.

Η ατζέντα των συναντήσεων του ευρωπαίου επιτρόπου Οικονομικών θα είναι εφ όλης της ύλης κατά τις επαφές που θα έχει με τον Αλέξη Τσίπρα και το οικονομικό επιτελείο. Η βιωσιμότητα του χρέους, η πορεία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, η εύρεση των ισοδυνάμων για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση – ώστε να «κλειδώσει» η εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ στο Eurogroup της 9ης Νοεμβρίου – αλλά και η προσφυγική κρίση την ώρα που το Αιγαίο συνεχίζει να γίνεται νεκροταφείο ψυχών.

Οι ανεξέλεγκτες ροές προσφύγων και μεταναστών και η επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης για συνολικές ευρωπαϊκές δράσεις με στήριξη πρωτίστως των χωρών που αποτελούν κύριες πύλες εισόδου, θα βρεθούν στην ατζέντα των επαφών με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος θα βρεθεί στη χώρα μας την Τετάρτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένεται την ημέρα της άφιξής του να παρευρεθεί μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα σε εκδήλωση για την μετεγκατάσταση στο Λουξεμβούργο των πρώτων προσφύγων που θα αναχωρήσουν επισήμως. Την Πέμπτη θα επισκεφτούν μαζί τη Λέσβο και τα κέντρα υποδοχής των προσφύγων ώστε ιδίοις όμμασι ο κ. Μοσκοβισί να δει την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά και να μεταφέρει τις εικόνες στις Βρυξέλλες.

Βούληση του Αλέξη Τσίπρα είναι και η επίσκεψη στην Άγκυρα το αμέσως προσεχές διάστημα προς …υπενθύμιση των υποχρεώσεων της γείτονας χώρας υπό τον μανδύα της αναθέρμανσης των σχέσεων των δύο χωρών μετά και την εκλογική νίκη του Ερντογάν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης