Ρέγκλινγκ στη Bild: «Ο χρόνος της Ελλάδας τελειώνει»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 26 Μαΐου 2015, 03:09
Ρέγκλινγκ στη Bild: «Ο χρόνος της Ελλάδας τελειώνει»
Ο χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα προκειμένου να φτάσει σε συμφωνία για μεταρρυθμίσεις με τους δανειστές της ανέφερε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ στην γερμανική εφημερίδα Bild.

«Έχει μείνει πολύ λίγος χρόνος», είπε ο Ρέγκλινγκ, «και γι΄ αυτό εργαζόμαστε μέρα-νύχτα για μια συμφωνία. Χωρίς συμφωνία με τους δανειστές, η Ελλάδα δεν πρόκειται να πάρει καινούργια δάνεια. Υπάρχει επίσης και ο κίνδυνος αφερεγγυότητας, που ενέχει πολλά ρίσκα».

«Εάν χάσει μια δόση αποπληρωμής στο ΔΝΤ, αυτό θα ήταν επικίνδυνο. Αυτό θα επηρέαζε και άλλους δανειοδότες όπως εμάς. Από την άλλη πλευρά, το ταμείο διάσωσης μπορεί να επεκτείνει δάνεια μόνο όταν υλοποιηθούν μεταρρυθμίσεις. Αυτή είναι η παρούσα περίπτωση και αυτός είναι ο μόνος τρόπος για την Ελλάδα να μπορέσει να αποκαταστήσει την δημοσιονομική της ευρωστία», είπε.

Ο Ρέγκλινγκ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να εισπράξει γρήγορα περίπου 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ από τους δανειστές της μόλις έρθει σε συμφωνία με τα άλλα κράτη της ΕΕ.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Μαΐου 2015, 03:14