Το βίντεο της επιχείρησης εξόντωσης του αρχηγού του ISIS Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη το Πεντάγωνο.

Ο ηγέτης του ISIS προσπάθησε να διαφύγει μπαίνοντας σε τούνελ και έχοντας μαζί του τρία από τα παιδιά του. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αμερικανικές δυνάμεις ζήτησαν από τον Μπαγκντάντι να παραδοθεί, αλλά εκείνος αρνήθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε στο γιλέκο του και αυτοκτόνησε παίρνοντας μαζί του στον θάνατο και τα παιδιά του.

Στα βίντεο διακρίνονται μαχητές του ISIS, από δύο διαφορετικές τοποθεσίες κοντινές όμως μεταξύ τους,  να πυροβολούν κατά αμερικανικού αεροσκάφους που συμμετείχε στην επιχείρηση εξόντωσης του Μπαγκντάντι.

 

 

Τα ντοκουμέντα έρχονται στο φως λίγες ημέρες αφότου Σύροι ακτιβιστές έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο λίγων δευτερολέπτων, στο οποίο φέρεται να έχει καταγραφεί η στιγμή της αεροπορικής επίθεσης στην περιοχή όπου βρισκόταν ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έγραψε ότι μετά τον βομβαρδισμό υπήρξε και χερσαία επιχείρηση από Αμερικανούς κομάντο.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης