Στο μικροσκόπιο μπαίνουν οι τελευταίες κινήσεις του μοιραίου ελικοπτέρου που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και το Γαλατά, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο των τριών επιβαινόντων, ενός Έλληνα πιλότου και δύο Ρώσων επιβατών.

Μία ημέρα μετά την τραγωδία το κύριο ερώτημα που αναδεικνύεται από τις μαρτυρίες των κατοίκων του νησιού αφορά στο αν η πτώση του ελικοπτέρου οφείλεται τελικά σε λάθος του χειριστή ή μηχανική βλάβη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πρώτες εκτιμήσουν κάνουν λόγο για μηχανική βλάβη στο ελικόπτερο το οποίο σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής, προσέκρουσε σε καλώδια της ΔΕΗ, ακολούθησε έκρηξη και μετά σημειώθηκε η συντριβή στη θάλασσα. 

Εκεί που βρέθηκε η άτρακτος λίγες ώρες μετά και είχε κοπεί στα δύο. Μάλιστα, οι δύτες του Λιμενικού εντόπισαν μια «τσαλακωμένη» καμπίνα και τους έλικες του ελικοπτέρου.

Καθοριστικές απαντήσεις στην υπόθεση αναμένεται να δώσουν τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγει η Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, τα οποία θα μεταβιβαστούν προς εκτίμηση και αξιολόγηση στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εικόνες από το συμβάν κόβουν την ανάσα

Το μοιραίο ελικόπτερο Agusta A109C ανήκει στην εταιρεία ifly, που εδρεύει στην Πάχη Μεγάρων και εκτελούσε πτήση αεροταξί. Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης που είχε κατατεθεί, ερχόταν από το Κρανίδι προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με ενδιάμεση στάση την περιοχή του Γαλατά για να παραλάβει τους δύο Ρώσους επιβάτες.

Ο πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου

Ο άτυχος πιλότος Νίκος Καρυστινός Πιλότος που προερχόταν από την Πολεμική Αεροποριά ήταν ο κυβερνήτης του μοιραίου ελικοπτέρου που κατέπεσε ανάμεσα στον Πόρο και το Γαλατά το μεσημέρι της Τρίτης με αποτέλεσμα τόσο ο ίδιος όσο και οι δύο Ρώσοι επιβάτες του να χάσουν τη ζωή τους.

Ο Νίκος Καρυστινός όπως είναι το όνομα του άτυχου πιλότου είχε αποφοιτήσει από τη Σχολή Ικάρων.

Την ίδια ώρα, η κόρη του συγκλονίζει με ένα μήνυμα που έχει αναρτήσει στον δικό της λογαριασμό στο Facebook. Ανήρτησε μια φωτογραφία του πατέρα της και τα λόγια της μετά την τραγωδία με το ελικόπτερο συγκλονίζουν.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Σήμερα ξημερώνει η πιο εφιαλτική μέρα της ζωής μου… Μπαμπά μου εσύ που ήσουν το στήριγμα μου πάντα αποφάσισες να πετάξεις ψηλά… Δεν σου άξιζε πατέρα μου τόσο σύντομο τέλος. Θα σε αγαπάω και θα είμαι υπερήφανη πάντα που ήσουν πατέρας μου. Η πιο τυχερή κόρη στο κόσμο… Λυπάμαι τόσο μπαμπάκα μου. Καλό σου ταξίδι…».

Δείτε την ανάρτησή της 

Εντός της ημέρας η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στον Πόρο

Για εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης του νησιού έκανε λόγο αργά χθες το βράδυ ο ΔΕΔΔΗΕ με επίσημη ανακοίνωσή του εξαιτίας της πρόσκρουσης του μοιραίου ελικοπτέρου, τύπου Agusta A109, με καλώδια της ΔΕΗ. Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης στα καλώδια που παρέχουν ηλεκτροδότηση στον Πόρο ήταν το νησί να βυθιστεί στο σκοτάδι από χθες το μεσημέρι. 

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης αναμένεται να υλοποιηθεί εντός της ημέρας.

Τα Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη που μεταφέρθηκαν στο νησί μετά από αίτημα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία τις πρώτες πρωινές ώρες και να καλύψουν ένα σημαντικό μέρος από τα φορτία του νησιού.

Στις προσπάθειες να ηλεκτροδοτηθούν με γεννήτριες χαμηλής τάσης  κρίσιμες υποδομές του Πόρου συνδράμει από χθες αργά το βράδυ και ο στρατός, ενώ σε επιφυλακή είναι η Αστυνομία και όλες οι υπηρεσίες, για τη διευκόλυνση της μεταφοράς των γεννητριών. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης