Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Με την ορκωμοσία των βουλευτών που εξελέγησαν στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11.30, άρχισε σήμερα και επίσημα η νέα κοινοβουλευτική περίοδος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tην εναρκτήρια συνεδρίαση, έως και την εκλoγή τoυ νέου πρoέδρoυ της Boυλής, θα διευθύνει o πρoσωρινός πρόεδρoς, πoυ σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στον Κανονισμό θα είναι ο Β΄αντιπρόεδρος της προηγούμενης Βουλής, Γιώργος Βαρεμένος, δεδομένου ότι «καθήκοντα προσωρινού προέδρου ασκεί ένας από τoυς αντιπρoέδρoυς της Boυλής της πρoηγoύμενης βoυλευτικής περιόδoυ, κατά την τάξη της εκλoγής τoυς».

Στη Βουλή εκπροσωπούνται έξι κόμματα: η Νέα Δημοκρατία με 158 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με 86, το Κίνημα Αλλαγής με 22, το ΚΚΕ με 15, η «Ελληνική Λύση» με 10 έδρες, η «ΜέΡΑ25» με 9 έδρες.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Την Πέμπτη η ψηφοφορία του νέου προέδρου της Βουλής

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για τον νέο πρόεδρο, με τον προτεινόμενο από τη ΝΔ Κώστα Τασούλα να αντικαθιστά τον Νίκο Βούτση, έχοντας στήριξη και από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Το απόγευμα του Σαββάτου εκκινεί η τριήμερη διαδικασία της ανάγνωσης και ψήφισης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης της ΝΔ. 

Δείτε στιγμιότυπα πριν και μετά την ορκωμοσία των νέων μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου:

Μαριέττα Γιαννάκου

Λιάνα Κανέλλη

H βουλευτής της ΝΔ Άννα Ευθυμίου

Η βουλευτής της ΝΔ Νόνη Δούνια

Στα έδρανα του Κοινοβουλίου ο Γιάνης Βαρουφάκης

Κώστας Ζουράρις και Βασίλης Βασιλικός

Κυριάκος Βελόπουλος

Ντόρα Μπακογιάννη και Γιώργος Αμυράς

Ντόρα Μπακογιάννη και Λίνα Μενδώνη

Πηγή φωτό: Eurokinissi

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης